avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pasageri de ocazie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pasageri de ocazie

Daca sunt oprit in trafic cu masina personala si se constata ca am pasageri de ocazie pot fi amendat? Multumesc
se pare ca dupa noile prevederi legale, da... ptr ca faceti transport ilegal si concurenta neloiala
Multumesc. O alta intrebare: Am un microbuz 8+1 imi trebuie licenta de transport persoane in tara? Dar pt. extern? Multumesc
aveti voie sa luati in masina ce persoane doriti, ce nu aveti voie e sa le luati bani pt transport.
Adica din pricina asta primiti amenda, nu ca luati persoane necunoscute in masina.
daca faceti transport, va trebuie licenta

"Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 11/2013, pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere s-a introdus obligativitatea licențierii întreprinderilor pentru a putea efectua transport cu vehicule rutiere a căror masă totală maximă autorizată este cuprinsă între 2,4 tone și 3,5 tone, care efectuează transport rutier național de marfă.

Totodată, obligația licențierii revine și întreprinderilor care doresc să efectueze transport rutier național contra cost de persoane cu autovehicule având 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, destinate prin construcție și echipate pentru transportul de persoane."
"„licențierea” se aplică doar în cazul transporturilor naționale, deci, în cazul transporturilor internaționale nu este necesară licențierea. "
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
gi-jane2, moderator
Am fost oprit in trafic(am un microbuz 8+1) si eram "la capacitate". Politistul m-a intrebat unde merg, cine sunt pasagerii, etc. I-am raspuns ca sunt niste prieteni, ca mergem intr-o vizita... A cerut buletinele si a constatat ca unele persoane nu aveau nimic in comun cu localitatea si domiciliul meu. Mi-a zis ca fac transport ilegal, ca fac evaziune fiscala, chiar daca nici unul nu a recunoscut ca a dat bani. A invocat un art. dintr-o lege(nu mai stiu care) prin care, spunea el, ca este interzis ca in masina mea sa transport persoane straine in vederea obtinerii unor beneficii. In final am scapat doar cu un avertisment verbal.
Si care erau beneficiile pe care le obtineati, daca cei din masina au zis ca nu v-au dat bani? Ce alte beneficii mai erau in afara de faptul ca i-ati luat cu masina?

Alte discuții în legătură

Licenta de transport valabila din 5.03.2013 mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de transport marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica este necesara aceasta licenta? Masina este folosita pentru ... (vezi toată discuția)
Poti conduce!? krugar2005 krugar2005 poti conduce un auto mai mare de 3,5 tone fara atestat in romania sau afara (vezi toată discuția)
Transport marfa! tuddyann tuddyann Salut!Detin o masina de 3,5 t.Vreau sa car marfa(legume) varului meu la piata! ce acte sunt necesare pentru a transporta corect fara a avea probleme cu ... (vezi toată discuția)