avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pasageri de ocazie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pasageri de ocazie

Daca sunt oprit in trafic cu masina personala si se constata ca am pasageri de ocazie pot fi amendat? Multumesc
Skybax a scris:

Si care erau beneficiile pe care le obtineati, daca cei din masina au zis ca nu v-au dat bani?

jenicaprod a scris:

Mi-a zis ca fac transport ilegal, ca fac evaziune fiscala, chiar daca nici unul nu a recunoscut ca a dat bani. A invocat un art. dintr-o lege(nu mai stiu care) prin care, spunea el, ca este interzis ca in masina mea sa transport persoane straine in vederea obtinerii unor beneficii. In final am scapat doar cu un avertisment verbal.

Beneficiile erau ca...politistul s-a prins ca este pacalit.
Insa chiar si in conditiile astea, fara existenta dovezilor ar trebui sa se mearga pe prezumtia de nevinovatie.
Iar avertismentul verbal...a fost mai degraba onorific, pt. ca politistul nu a putut dovedi ilegalitatea. Domiciliile diferite ale acelor persoane nu au nicio relevanta. Legea nu prevede sa ai prieteni doar dintr-o anumita zona :D!

Totusi, n-ar strica sa va ganditi serios la obtinerea licentei, ca sa nu mai aveti necazuri. De altfel, daca faceti aceeasi ruta, stiti ca va veti mai intalni cu acelasi politist, da? Cati prieteni puteti avea si cat de mare sa fie coincidenta sa mergeti mereu cu grupul in vizita :))?!
Transportul de persoane este o afacere profitabila, asa ca va veti amortiza rapid investitia si nu veti mai sta cu frica in san la fiecare chipiu albastru din trafic B-)!
Ultima modificare: Duminică, 27 Iulie 2014
Birou de mediator Mihaela-Corina Bucur, Mediator
Nu fac transport de persoane decat ocazional, cand parcurg o distanta mai lunga. In rest merg singur, pt. ca este mai sigur. Nu mai ai si grija altora.
Aveti dreptate ca ati purta si responsabilitatea pasagerilor, insa mi se pare o afacere super - desigur, cu licenta, cu tot tacamul :). Daca as avea un microbuz, m-as gandi serios la transportul de persoane. Dar poate ca aveti alta afacere in care sunteti deja implicat; dv. stiti mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta de transport valabila din 5.03.2013 mikitud mikitud Buna ziua, Pentru o masina de transport marfa de 2500kg al carui proprietar este o persoana fizica este necesara aceasta licenta? Masina este folosita pentru ... (vezi toată discuția)
Poti conduce!? krugar2005 krugar2005 poti conduce un auto mai mare de 3,5 tone fara atestat in romania sau afara (vezi toată discuția)
Transport marfa! tuddyann tuddyann Salut!Detin o masina de 3,5 t.Vreau sa car marfa(legume) varului meu la piata! ce acte sunt necesare pentru a transporta corect fara a avea probleme cu ... (vezi toată discuția)