avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sotul meu a intentat actiune de divort. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sotul meu a intentat actiune de divort. Suntem parintii ...

Buna ziua,

Sotul meu a intentat actiune de divort. Suntem parintii a doi copii minori. In prezent lucrez in strainatate, unde am venit pe 21 iunie 2022, cu acordul lui, iar el se afla in Romania,impreuna cu copiii.
Mentionez ca de la nasterea copiilor si pana in prezent, este prima data cand plec singura (fara ei) si motivul a fost: nemultumirea sotului legata de greutatile materiale. A invocat ca motiv de divort faptul ca, citez: 'parata a plecat pe o credinta pe nu am putut-o accepta'. Acest motiv mi se pare aberant, pentru ca este vorba despre credinta crestin- ortodoxa si ma consider un om normal , cu "pacatele" mele,ca oricare altul. Impreuna avem 20 de ani de relatie, timp in care a avut suficient timp sa ma cunoasca. El cere sa exercite singur autoritatea parinteasca asupra copiilor nostri. Ce ma sfatuiti sa fac, in calitate de parat?
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2022
Onetwothree, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:41, 17 August 2022
Bună ziua! Trebuie să vă apărați față de actiunea acestuia prin formularea unei cereri reconvenționale în care să solicitați autoritate părintească comună (nu știu care sunt motivele acestuia pentru autoritate părintească exclusivă). Sunt mai multe chestiuni care trebuie lămurite în funcție de solicitările și motivele iinvocate în acțiunea lui și, bineînțeles, de ceea ce doriți și dvs (dacă dvs doriți să vă întoarceți în România sau nu, dacă doriți să rămână copiii să locuiască cu dvs, context în care contează și ce vârste au copiii, etc.). Discutați pe larg cu un avocat căruia să-i prezentați și acțiunea formulată de el.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa răspundeți urgent în termenul prevazut în citatie și sa solicitati stabilirea copiilor la dvs în străinătate sau măcar sa aveți un program de vizita cu ei și neapărat sa exercitati autoritatea parinteasca în comun.
Puteți cere divortul din culpa exclusiva a soțului dvs, puteți expune propriile motive de divorț sau chiar si opoziția fata de divorț.
Contactați un avocat recomandat sau de pe forum și pregătiți urgent strategia de apărare.
Ultima modificare: Miercuri, 17 August 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există motive întemeiate pentru admiterea cererii de exercitare a autorității părintești exclusive, dar având în vedere că locuiți în străinătate se va admite stabilirea locuinței copiilor la tată. Trebuie să vă apărați ca să nu riscați ca instanței să i se prezinte (în baza unor probe) o situație de fapt nereală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are fiica mea custodie totala asupra copiilor? valentina-petronela valentina-petronela in caz ca ar vrea sa ii ia in strainatate la ea ii trebuie semnatura tatalui? am vazut un articol de cod civil in hotarare 397 cc unde scrieca ,avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)
Se mai poate obtine custodie unica? dragalinapostolachemihaela dragalinapostolachemihaela Am 2 copii de 12 ani si respectiv 17 ani.sunt despartita de tatal lor de multi ani.In momentul de fata sunt recasatorita iar de 3 ani am hotarare ... (vezi toată discuția)