avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariul președintelui de bloc. În baza cărei legi se fixează ...

Salariul președintelui de bloc.
În baza cărei legi se fixează salariul președintelui de asociație proprietari (bloc)?
N ar trebui votat de către membrii și concretizat într o hotărâre?
Unde locuiesc salariul președintelui a sărit brusc de la 800 la 2000 RON, fără sa vad vreo hotărâre sau decizie.

Cu stima!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:31, 17 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
acesteia.
Articolul 53
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociației de proprietari are următoarele atribuții:
.......................
g) adoptă hotărâri asupra fondului anual de salarii și indemnizații;
............................
[ link extern ]
Cereti in baza:
Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) În vederea bunei informări a proprietarilor, asociația de proprietari amplasează la loc vizibil un avizier la care sunt afișate documente, în conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.

copii dupa documentul in care s-a hotarit in AG asa ceva.
Altfel aveti dreptul sa "aplicati" aliniatul 5 si chiar prevederile art. 29.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 adunarea generala este forul care voteaza indemnizatiile persoanelor beneficiare de raporturi de munca ,indemnizatii care se regasesc in bugetul de venituri si cheltuieli anual adoptat de catre participantii la adunarea generala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi pentru cheltuieli spatii comune shoni17 shoni17 Buna ziua! Firma care administrează blocul în care locuiesc a introdus pe factura de cheltuieli comune o poziție pentru înlocuirea unui \"reductor de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, administrez cateva apartmente in regim hotelier situate ... georgegrigore76 georgegrigore76 Buna seara, administrez cateva apartmente in regim hotelier situate in diverse cladiri - in centrul Bucurestiului. Unele administratii de bloc au decis ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea ... MaBC MaBC Buna ziua! Pentru blocul in care locuiesc au inceput efectuarea lucrărilor de hidroizolare dupa ce multiple apartamente au fost profund afectate de apa ... (vezi toată discuția)