avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordul părților sau demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordul părților sau demisie?

Bună seara,
Cum este mai recomandabil a întocmi cererea de încetare a cim, prin demisie sau comun acord? În cazul în care se solicită încetarea cim prin acordul părților, trebuie menționat și termenul de când se dorește încetarea cim?Mă gândesc că indiferent daca se solicită acordul părților, angajatorul poate sau nu să accepte și atunci este obligatorie perioada de preaviz.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 August 2022
karl_holcroft, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 18 August 2022
Puteți formula o cerere de demisie și în aceasta să solicitați ca CIM să înceteze cât mai repede și să se renunțez la preaviz. Chiar și așa, angajatorul nu este obligat să renunțe. Preavizul este acolo ca să apere și salariatii (de eventuale abuzuri și să aibă timp să caute un nou loc de muncă) dar și angajatorul (să nu rămână fără salariați care să nu desfășoare activitatea).
În cazul în care se solicită încetarea cim prin acordul părților, trebuie menționat și termenul de când se dorește încetarea cim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu preaviz mai mare v_florina v_florina Buna ziua, Am urmatoarea situatie: angajatul isi depune demisia in care specifica data de la care CIM inceteaza, si totodata specifica: [i]\'perioada de timp ... (vezi toată discuția)
Demisia ioanamartis ioanamartis in momentul in care, la un SRL, iti inregistrezi demisia, exista un termen in care administratorul societatii este obligat sa iti comunice daca renunta total ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)