avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia

in momentul in care, la un SRL, iti inregistrezi demisia, exista un termen in care administratorul societatii este obligat sa iti comunice daca renunta total sau partial la preaviz? Mentionez ca este vorba de un post de economist in care perioada de preaviz din CIM este de 15 zile calendaristice.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:26, 9 Octombrie 2011
Buna ziua!
Cererea dumneavoastra de demisie va produce efectele prevazute in CIM, in conditiile acestuia, inclusiv in ceea ce priveste preavizul, daca in cererea de demisie nu ati prevazut un termen de preaviz mai indelungat. Astfel, la implinirea termenului de preaviz, inceteaza CIM.
Modalitatea de incetare a CIM la care faceti referire si care opereaza fara curgerea unui termen de preaviz este inceterea contractului prin acordul partilor prevazut la art.55 lit. b) la data prevazuta de acestea. care trebuie sa sune: ,,[...] va rog sa-mi aprobati cererea de incetare a CIM cu data de ..., nu demisie.
ioanamartis a scris:

in momentul in care, la un SRL, iti inregistrezi demisia, exista un termen in care administratorul societatii este obligat sa iti comunice daca renunta total sau partial la preaviz? Mentionez ca este vorba de un post de economist in care perioada de preaviz din CIM este de 15 zile calendaristice.

In principiu, la data depunerii cererii de incetare a c.i.m. prin demisie , angajatorul poate pune rezolutia pe cerere cu sau fara preaviz...

Angajatorul poate renunta la preavizul acordat de tine societatii, dar numai daca esti si tu de acord cu asta. Tu esti obligat sa dai preaviz angajatorului. Daca chiar ai nevoie de cele maxim 20 de zile lucratoare de preaviz, sa le lucrezi in societate, atunci chiar daca angajatorul doreste sa renunte la termenul de preaviz, CIM inceteaza doar la expirarea preavizului.
Florin Cioca a scris:

Angajatorul poate renunta la preavizul acordat de tine societatii, dar numai daca esti si tu de acord cu asta. ....

angajatorul nu are nevoie de acordul salariatului pentru a renunta la termenul de preaviz ...

In cazul demisiei CIM inceteaza la expirarea termenului de preaviz.. Va dau un exemplu de demisie pe scurt:
"Subsemnatul G.I. angajat la......doresc incetarea CIM .......la expirarea termenului de preaviz, care curge de la data prezentei notificari."
Demisia este un act unilateral, prin care angajatul notifica angajatorului desfacerea unilaterala a CIM. Produce efecte de la comunicare.
Intr-adevar angajatorul nu are nevoie de acordul salariatului pt a renunta la termenul de preaviz, dar nici CIM nu inceteaza anterior expirarii preavizului, daca salariatul nu este de acord cu asta.

Alte discuții în legătură

Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi raducrisa raducrisa Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului individual de munca hedf hedf mi am dat demisia la zi pe 20 feb si nu mi au acceptat ,nu am putut sa stau in preaviz ptr ca am plecat in strainatate, acum cand mi am luat plata pe luna feb ... (vezi toată discuția)