Daca mi-am dat demisia la zi fara sa tin cont de perioada de preaviz si directorul nu isi pune nici o rezolutie pe ea, eu ce trebuie sa fac? Inceteaza contractul automat in ziua specificata de mine?
Demisia este un act unilateral de vointa al salariatului, care nu necesita nici o aprobare. Daca nu respectati preavizul prevazut in CIM, CCM, sau RI, riscati desfacerea disciplinara a CIM pentru absente nemotivate. Incetarea CIM se produce la expirarea preavizului. Daca angajatorul nu si-a respectat una din obligatiile stipulate in CIM, aveti dreptul de a demisiona fara preaviz.
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Angajatorul ar trebui sa puna rezolutia pe cererea de demisia "cu sau fara preaviz".
In cazul demisie cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
In cazul renuntarii partiale sau totale la preaviz, contractul individual de munca inceteaza la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
Preaviz
eu1983
Buna ziua ,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract .
Cu alte ... (vezi toată discuția)