Eu timp de 18 ani am avut grija de o mătușe a tatălui meu am întreținuto cat a fost în viață după decesul ei m-am ocupat de toate cele necesare înmormântări,mama mea a avut acte de vânzare cumpărare cu drept de întreținere pe locuință mătuși, dar mama mea a zis că dacă eu am grija de mătușa locuință Ami va rămâne mie,eu considerând că suntem în familie nu m-am grăbit să-mi fac acte pe locuință lăsată de mătușe mamei mele,între timp tatăl meu a decedat ,și acum frați vor sa introducem la taxa de succesiune și locuință mătuși lăsată mamei mele prin act de vânzare cumpărare cu drept de întreținere,acum întrebarea este următoarea dacă tatăl meu nu este specificat și el in contractul de vânzare cumpărare cu drept de întreținere(părinți mei fiind căsătoriți) lăsat de mătușa mea mamei mele ,mama poate sa Ami facă acte de vânzare cumpărare mie fara a mai fi nevoie de taxa de succesiune după decesul tatălui meu?
Nu din pacate. bunul dobandit prin act de vanzare este bun comun al sotilor, deci 1/2 din bun va intra in masa succesorala de pe urma tatalui dvs.
Ulterior mama va putea sa va cedeze partea dansei de 1/2 plus ceea ce dobandeste prin succesiunea tatalui. Astfel veti avea o cota majorata din buul imobil si il veti obtine in urma partajului.
Dar dacă eu o dau pe maică-mea in judecată și cu martori demonstrez că eu m-am ocupat de întreținerea matusei și a casei am adus îmbunătățiri casei m-am ocupat de înmormântare nu o pot câștiga fara taxa de succesiune?