avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributii part-time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributii part-time

Buna ziua!
Avem si noi 2 intrebari:
1. Daca un student a sustinut examenul de licenta in Iulie 2022, acesta mai poate fi considerat student in Luna August 2022? Intreb aceasta in contextul impozitarii contractelor part-time. Din ceea ce am citit in Codul Fiscal, exista niste exceptii de la plata acestor contributii, iar studentii aflati intr-o forma de invatamant cu varsta de pana la 26 de ani sunt scutiti.
2. Am un salariat care are salariul lunar brut egal sau peste minimum brut pe tara (2550 de lei). In situatia in care acesta are salariul realizat intr-o luna mai mic de 2550 de lei, eu ca angajator, trebuie sa ii platesc contributiile la salariul minim brut pe tara?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Plata contributii pt angajat(pensionar de boala) cu norma 4 ore Vicky82 Vicky82 Am la firma un angajat cu norma partiala de 4 ore. El este si pensionat pe caz de boala. Intrebarea mea este: avand in vedere modificarile privind plata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. ... Andreea Tricu Andreea Tricu Buna ziua ! As dori sa stiu cat este salariul minim pe economie.. si daca bonurile de masa se impoziteaza!? (vezi toată discuția)
Somaj pentru studenti? libraana libraana buna seara studentii la finalizarea facultatii vor beneficia de somaj? daca da ce trebuie sa faca pt a primi somaj. dar cei care sunt angajati intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)