nivelul salariului de bază lunar brut stabilit, potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri și alte adaosuri, este de 2.750 de lei, în cazul persoanelor nou-angajate în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv.
Buna ziua, puteti va rog sa imi spuneti exact ce articol din OUG 67/2022 specifica obligativitatea majorarii salariului minim?
Eu vad ca art. 1, alin (1), lit. a, spune:
"angajatorii majorează voluntar, oricând în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv, nivelul salariului de bază lunar brut cu suma de 200 de lei, respectiv de la 2.550 de lei la 2.750 de lei, pentru salariații care desfășoară activitate în baza contractelor individuale de muncă, în executare la data de 1 iunie 2022, ce prevăd un nivel al salariului de bază lunar brut la aceeași dată, fără a include sporuri și alte adaosuri, egal cu nivelul salariului minim brut pe tară garantat în plată stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 1.071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată;"
Oare am ratat ceva? Multumesc!
OUG 67/2022
art.1 alin.1 lit. b ... b) nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri și alte adaosuri, este de 2.750 de lei, în cazul persoanelor nou-angajate în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022 inclusiv.
Multumesc de raspuns, am citit si acest articol dar nu vi se pare ca cele doua articole se contrazic? Ideea de "voluntar" anuleaza obligativitatea si, in plus, se precizeaza ca modificarea poate fi operata "oricand" in perioada 01.06 - 31.12.