avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum sa-mi incarca masina electrica acasa?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum sa-mi incarca masina electrica acasa?

Cum sa-mi incarca masina electrica acasa?

Pornind de la perspectiva achizitiei unui autovehicul electric (100%) pe baterie, imi pun problema cum sa-l incarc acasa. De exemplu .. de la priza?
Mai exact, cu premizele ca:
- folosesc electricitate prin contorul meu, deci o platesc eu
- nu depasesc curentul maxim suportat de instalatia mea electrica (pe traseul contor...priza unde racordez unitatea de incarcare), de fapt in context de slow-charge nici nu ajung aproape de aceasta limita

Ce impedimente (legale) exista si cum ar putea fi depasite?
Intreb in context si de casa dar si de apartament de bloc.
De asemenea si in context de loc de parcare inchiriat de la ADP.

(din discutii cu vecini mi s-a dat de inteles ca nu ar fi voie, fara clarificari concrete insa, iar ce am gasit pe net despre obligativitate de a asigura puncte de incarcare, intrebarea mea este de ordin pur practic, pana se ajunge candva intr-un viitor incert sa se monteze prin acea obligatie, punct de incarcare, eu cum imi incarc masina, dar la indemana = acasa)

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:06, 20 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti aici un ghid: [ link extern ]
si aici oferte pentru echipamente: [ link extern ]
Multumesc frumos.
Dpdv tehnic lucrurile arata bine.

Dpdv legalicesc, inca nu mi-e clar daca ar fi sau nu legal de exemplu sa scot din apartament un prelungitor la care sa conectez unitatea de incarcare si masina.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la priza dvs. din casă nu e nici o problemă, slow charge, doar că durează foarte mult încărcarea. Nu există vreo interdicție.
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
latka, utilizator
pastreaza ce ai.
Va trebuie proiect intocmit de o firma autorizata cu respectarea normativelor in vigoare. Proiectul se avizeaza de firma de electricitate. Posibil sa fie nevoie de aviz ISU si autorizatie de la primarie daca masina va fi parcata pe domeniul public. Exista precizari in acest sens in ghid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa obtin o ... demidov_catalin@yahoo.com demidov_catalin@yahoo.com Buna ziua, Tot incerc de ceva vreme (fara succes) sa obtin o autorizatie de la primaria orasului pentru a instala o statie incarcare auto la bloc. Ma poate ... (vezi toată discuția)
Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)
Avize necesare pentru o bucatarie andreea125 andreea125 Buna ziua, As dori sa stiu, daca se poate si se pricepe cineva, ce avize trebuiesc obtinute pentru deschiderea unei bucatarii (cu livrarea produsului acasa) ... (vezi toată discuția)