avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor inmormantare pentru persoana fara mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor inmormantare pentru persoana fara mostenitori

Citind diferite intrebari pe site, mi-a venit ideea unei intrebari mai aparte.
Persoana singura, fara mostenitori. Nu se stie cine o va inmormanta. In acest caz, are drept la ajutor de inmormantare ca toti cei cu mostenitori?
Daca are acest drept, poate face din timpul vietii un act (si aici imi spuneti dumneavoastra care) prin care sa imputerniceasca o firma de servicii funerare sa incaseze ajutorul? Evident, aceasta firma se va ocupa total de inmormantare.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:52, 20 Aprilie 2023
Da, poate face la notar o împuternicire unei firme funerare, să se ocupe de cheltuielile de înmormântare și să-și recupereze firma banii de la casa de pensii.
Cei de la firmă știu acest lucru, doar că pentru recuperarea banilor și încasarea ajutorului de înmormântare, trebuie să prezinte la casa de pensii ultimul cupon de pensii de când era în viață.
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2022
Dapix, utilizator
Multumesc.
Am vazut aceasta intrebare. Sunt in aceeasi situatie. Am mers la 2 notari care mi-au spus ca nu se poate. Cica orice imputernicire/procura, expira la data decesului. Exista alt act de care poate ei nu stiau? Pentru ca primul notar mi-a zis: Mai intrebati si pe alti notari, poate au mai multa experienta.

Multumesc.

Dapix a scris:

Da, poate face la notar o împuternicire unei firme funerare, să se ocupe de cheltuielile de înmormântare și să-și recupereze firma banii de la casa de pensii.
Cei de la firmă știu acest lucru, doar că pentru recuperarea banilor și încasarea ajutorului de înmormântare, trebuie să prezinte la casa de pensii ultimul cupon de pensii de când era în viață.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ajutorul de inmormantare nu are legatura cu mostenirea/ mostenitorii, ci cu cine cheltuie sa il ingroape.
Daca nu are cine sa va ingroape/ rude etc care sa ia si ajutorul, va ingropa primaria.
Ultima modificare: Joi, 20 Aprilie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere drept abitatie l1u2 l1u2 Am un apartament cumparat cu contract de vanzare cumparare cu drept de habitatie ,in apartament locuind pina luna trecuta anul curent 2 persoane in varsta,dar ... (vezi toată discuția)
Lamuriri plata inmormantare auricailie1972 auricailie1972 sotia ma a decedat la timisoara si sora ei sa cam ocupat de procedura de inmormantare ,transport,de la timisoara la domiciliu decedatei in jud dolj.acum sora ... (vezi toată discuția)
Mormant in gradina.... Tarzan2012 Tarzan2012 Am calatorit prin tara,si mare mi-a fost mirarea sa vad cruci cu mormant pe teren privat. Aceste marminte sunt de obicei la sate izolate,unde cimitirul si ... (vezi toată discuția)