avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere drept abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere drept abitatie

Am un apartament cumparat cu contract de vanzare cumparare cu drept de habitatie ,in apartament locuind pina luna trecuta anul curent 2 persoane in varsta,dar intre timp unul din batrani a decedat ,iar de funerali m-am ocupat eu,cumparatorul apartamentului,intrand in posesia certificatului de deces ,ajutorului de inmormantare...etc datorita celuilalt sot in viata,eu nefiind nici un fel de ruda cu respectivii.Cumpararea apartamentului s-a facut acum 7 ani.Doresc sa stiu ce act imi poate da dreptul in momentul decesului celuilalt pentru a intra in posesia certificatului de deces,ajutorului de inmormantare si a celorlalte acte,ei neavand copii.Doresc sa stiu ce procedura trebuie sa urmez in momentul decesului celuilalt,pentru a intra apartamentul in proprietatea mea definitiv.Mentionez ca cel in viata e de acord cu orice act privind drepturile banesti si accesul la acte dupa deces. MULTUMESC
Dvs sunteti proprietarul apartamentului, dreptul de abitatie viager se stinge prin deces. Dvs trebuie sa radiati acest drept de abitatie la Cartea funciara cu certificatul de deces in copie legalizata si prin achitarea unei taxe de 60 de Ron.
OK multumesc,si in cealalta problema?privind drepturile,din moment ce noi ne eu ma voi ocupa de funerali.
Daca dvs va ocupati de inmormantare, veti lua si ajutorul de deces, facand dovada ca v-ati ocupat, veti prezenta o factura si va da banii.
sa fim seriosi ,am vorbit la casa de pensii iar ei cer un act prin care eu pot ridica ajutorul de inmormantare,idem si la starea civila pentru a ridica certificatul de deces...CE ACT FACUT PRIM NOTARIAT IMI TREBUIE?:D
Interventie moderator

Va rog sa aveti un comportament adecvat in discutie.

Certificatul de deces se elibereaza Membrilor familiei si persoanelor indreptatite.veti merge la starea civila si veti solicita acest certificat avand actele decedatului , actul dvs de identitate si contractul de vanzare cumparare cu abitatie viagera.
Cu privire la ajutorul de inmormantare, dupa inmormantare, cu certificatul de deces si factura reprezentand cheltuielile de inmormantare veti face o declaratie la notar.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2013
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract v-c cu uzufruct; uzufructuarul a murit, a fost îngropat de altcineva fără să fiu anunțat Mihaimisha1981 Mihaimisha1981 Acum câțiva ani am cumpărat un apartament de la nașa de botez cu contract v-c cu uzufruct. Pe data de 12 feb ac, nașa a murit, pe data de 14 feb a fost ... (vezi toată discuția)
Certificat de deces/ajutor de deces. ancapopescu166 ancapopescu166 Bună ziua oameni dragi! Mă confrunt cu 2 probleme destul de mari în familie! Un membru al familiei a decedat de curand. In ziua respectivă TATĂL ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare pentru persoana fara mostenitori membruAsociatie membruAsociatie Citind diferite intrebari pe site, mi-a venit ideea unei intrebari mai aparte. Persoana singura, fara mostenitori. Nu se stie cine o va inmormanta. In acest ... (vezi toată discuția)