avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Sunt gravida in 8 luni si as dori sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Sunt gravida in 8 luni si as dori sa ma informez asupra ...

Buna ziua,

Sunt gravida in 8 luni si as dori sa ma informez asupra drepturilor mele legat de un copil conceput in afara casatoriei. As dori sa aflu cateva informatii despre drepturile mele vizavi de numele de familie pe care il va purta copilul in cazul in care eu si tatal copilului nu suntem casatoriti, nu mai suntem nici macar intr-o relatie pentru ca m-a parasit la 6 luni si 2 saptamani. In momentul de fata locuiesc singura intr-un apartament achizitionat pe numele meu prin prima casa si duc singura tot greul . Nu doresc sa umblu prin tribunale pentru ca deja ma simt sleita de puteri atat fizic cat si psihic. Daca este chemat sa-si recunoasca copilul la materniate sau la starea civila este obligat sa faca testul de paternitate? Imi doresc sa fac doar o intelegere de comun acord cu el pentru copil sa-si treaca numele lui in dreptul tatalui iar copilul sa fie trecut pe numele meu de familie. La starea civila Imi doresc sa trec copilul pe numele meu pentru ca "tratamentul" lui este inuman si nedemn pentru un barbat de 37 ani. Daca insista sa si treaca copilul pe numele lui ce pot face? Ii refuz testul de paternitate? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2022
Octombrie0, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:34, 22 August 2022
Nu este nevoie de un test de paternitate. Dacă vrea să-și recunoască copilul este suficient să dea o declarație de recunoaștere la un notar public.
Daca isi va recunoaste copilul prin aceasta declaratie e posibil sa doreasca sa-l treaca pe numele lui.
Si atunci voi avea eu de facut contestatie, de umblat prin tribunale lucru pe care nu mi-l doresc in situatia de fata.

Ca sa am drept asupra copilului cu numele si sa fac o intelegere amiabila cu el in care sa se implice in viata copilului cu un program fara pretentii de pensie alimentara ce ar trebui sa fac?
Numai in cazul in care mama nu recunoaste tatal biologic i se iau drepturile de nume?

Si daca tatal ar dori sa treaca copilul pe numele lui ar avea mai multe drepturi decat mine asupra copilului?
De habitatie si de program asupra copilului?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2022
Octombrie0, utilizator
Dupa ce nasteti, el nu e chemat nicaieri ( daca nu il chemati dvs) copilul il veti declara singura.
Apoi, daca vrea sa il recunoasca, il recunoaste prin declaratie. Numele nu se schimba decat cu acordul dvs.
Daca vreti pensie, trebuie ca tatal sa il recunoasca. Daca nu face asta, il puteti da un judecata pt stabilirea paternitatii. Daca isi poate ascunde vebiturile, bunurile, nu e cazul sa deschideti un astfel de proces.
Drept de habitatie in casa dvs, nu primeste, nu are dreptul.
Ultima modificare: Luni, 22 August 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Refuzul recunoasterii copilului roxanytha roxanytha Buna ziua! Ma confrunt cu o problema, sunt insarcinata si necasatorita, iar tatal copilului refuza recunoasterea lui...ce pot face in acest caz? (vezi toată discuția)
Recunoastere copil felice76 felice76 Buna ziua.As dori sa ma ajutati, dandu-mi raspuns la cateva intrebari:in cat timp isi poate recunoaste un tata copilul, dupa nastere?poate sa fie trecut pe ... (vezi toată discuția)