avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... SRL-infiintat in mai 2022, neplatitor de TVA, depunere ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

SRL-infiintat in mai 2022, neplatitor de TVA, depunere trimestriala

SRL-infiintat in mai 2022, neplatitor de TVA, depunere trimestriala a impozitului pe venit, in iulie si august atinge cifra de afaceri pentru trecerea la platitor de tva.
cum procedez in parcugerea pasilor pentru trecerea la TVA?
si exista vreo portita de a nu ma trece la platitor de tva in conditiile in care in septembrie inchid firma?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 01:49, 24 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati depasit plafonul de 300.000 lei in AUGUST , pana in 10 septembrie aveti obligatia sa depuneti D700 sa solicitati inregistrarea in scop de TVA si incepand doar cu 01 OCTOMBRIE veti avea cod de TVA abia ( adica veti fi platitor de TVA ) . ( conform art 310 din Codul Fiscal)
Prin urmare daca faceti formalitatile de lichidare la ORC pana in 01 OCTOMBRIE nu veti plati TVA deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon de 100000 euro in luna sept a acestui an ionela11 ionela11 Buna ziua, Daca depasesc plafonul de 100000 euro in luna sept a acestui an, trebuie sa trec de la TVA trimestrial la TVA lunar...cum fac acest lucru?....cu ... (vezi toată discuția)
Trecere la neplatitor tva dupa schimbare cod caen coldone coldone Bună ziua! Firma mea este plătitoare de TVA, pana acum desfășurând activități de comerț, CAEN 4774. Cifra de afaceri pe 2020 a fost de aproximativ ... (vezi toată discuția)
Pfa; doresc sa redevin platitor de tva. crisrian crisrian Buna ziua! Am un PFA platitor de TVA ,de 6 luni am depus decontul pe 0 ,doar am trecut TVA ce a ramas de recuperat.Am primit notificare de la Anaf decizia de ... (vezi toată discuția)