avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! As dori sa stiu ,va rog, cand se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! As dori sa stiu ,va rog, cand se inregistreaza o cerere, ...

Buna ziua! As dori sa stiu ,va rog, cand se inregistreaza o cerere, în ziua depunerii sau poate fi înregistrată si ulterior. Am nevoie de norma legala., unde este reglementat acest aspect. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 22 August 2022
Nu știu să vă zic un text de lege, dar dacă vorbim despre o instituție publică, trebuie să existe un registru de primiri cereri în care se va aloca un număr de înregistrare pentru fiecare cerere în parte cu data depunerii efective (fie personal, de petent, sau prin poștă). La fel și la persoanele private.
Prin contracte se mai poate deroga de la această regulă (de exemplu, să se considere data comunicării, o dată ulterioară) și nu văd de ce nu ar fi posibil și prin lege să se deroge expres de la această practică.
Este foarte important ca o cerere să fie înregistrată cu data depunerii (sau conform procedurii instituită prin contract sau prin lege) pentru că de atunci încep să curgă termene (de prescripție, decădere ș.a.).
Depinde, practica folosita este urmatoarea :
- daca cererea se depune in timpul programului de munca,m atunci se inregistreaza in aceeasi zi;

- daca este primita dupa terminarea programului, atunci se inregistreaza a doua zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea apelului in noul cod de procedura civila a ramas nechimbat fata de vechiul cod? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Buna ziua, Motivarea apelului in noul Cod de procedura civila a ramas nechimbat fata de vechiul cod? Adica anterior modificarii legii se putea declara ... (vezi toată discuția)
Natura juridica a termenului de la art.26 eugen82 eugen82 solicit opinii specialistilor cu privire la natura juridica a termenului de la art.26, [b]prescriptie sau decadere? [/b] va rog cu argumente art.26 lege ... (vezi toată discuția)
Termen cerere intoarcerea executarii silite Antoanela Geaman Antoanela Geaman Avand in vedere decizia nr. 560 din 11.02.2010 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia comercială s-a apreciat că: ... (vezi toată discuția)