avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salutare! Costuri dezinsectie în apartament închiriat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salutare! Costuri dezinsectie în apartament închiriat

Salutare! Costurile pentru dezinsectie intr-un apartament sunt achitate de proprietar sau de chiriasi?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:12, 23 August 2022
Despre ce costuri de dezinsectie vorbiti ? dati mai multe detalii. Daca e vorba de dezinsectia apartamentului, este obligatia si costul proprietarului.
Art. 1789
Asigurarea folosinţei
Locatorul este obligat să întreprindă tot ceea ce este necesar pentru a asigura în mod constant locatarului folosinţa liniştită şi utilă a bunului, fiind dator să se abţină de la orice fapt care ar împiedica, diminua sau stânjeni o asemenea folosinţă.
[ link extern ]
Daca prin contractul de locatiune ,partile nu au convenit anumite clauze in sarcina locatarului,de regula dezinsectia intra in raspunderea locatorului
Se poate analiza inclusiv momentul necesitatii dezinsectiei,deoarece daca spatiul a fost predat in stare buna dar locatarul nu a asigurat curatenia ,atinci dezinsectia intra in responsabilitatea chiriasului care beneficiaza si foloseste spatiul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul proprietarului in contractul de locatiune luissiana luissiana este stipulat expres in vreun act normat daca proprietarul are/ sau nu are dreptul de acces in imobilul inchiriat? (mai exact daca poate pastra o cheie si care ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere imobil Rapa Geanina Rapa Geanina De 8 luni stau in chirie cu prietenul meu intr-un apartament. Proprietara ne-a anuntat ca in luna iulie va veni un nepot de-al dumneaiei sa stea 2 saptamani la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste reparatiile la instalatia electrica? locatarul sau locatorul? Stncnt Stncnt Buna! Am si eu o nelamurire in legatura cu reparatiile locative. In situatia in care instalatia electrica este veche si trebuie schimbata (parerea expertului ... (vezi toată discuția)