Bună ziua!
În ce condiții se poate divorța după 38 de ani de căsnicie, el neavând unde să locuiască? În tot acest timp, soțul nu a înțeles că trebuie să aibă un comportament normal, el fiind agresiv verbal, fizic și psihic, având un temperament nervos spre coleric, terorizând familia. Soția a discutat de foarte multe ori cu el asupra situațiilor agresive pe care le provoca și provoacă în continuare, în familie, producând suferințe fizice și traume psihice soției și celor doi copii chiar și după majorat. Discuția a mers de multe ori spre separare, dar fiindcă nu și-a găsit unde să stea, el nedeținând nicio proprietate, soția l-a tolerat (a greșit, da!), fiind deja amândoi la a doua căsnicie și dorind să evite totuși trauma unui al doilea divorț. Există documente medicale de tratament în urma violenței, inclusiv de la IML, dar vechi ( de prin ’95). Mai pot fi folosite? De mai bine de un an de zile amenință familia că va pleca de acasă și, în final, a plecat recent fără să existe vreo discuție prealabilă. Și-a închis telefonul și două zile nu s-a știut nimic de el, iar când și l-a deschis nu a binevoit nici să sune acasă, nici să răspundă la apelul soției. A treia zi abia a răspuns, spunându-i soției pe un ton foarte înalt, „că gata, s-a terminat, nu mai vin niciodată acasă.”, fără nicio explicație. Soției i s-a făcut rău, ea fiind cardiacă și hipertensivă, plecarea lui bruscă, fără motiv și fără explicații provocându-i o stare de șoc. De asemenea, el a solicitat Direcției de Asistență Socială cazarea în căminul de bătrâni. Au venit acasă, în anchetă, două doamne de la instituția în cauză și au concluzionat „plecarea fără motiv de acasă și evaluare psihiatrică”, pe care el a refuzat-o, pe motiv că „nu este nevoie”. Acum este reintegrat în familie, dar situația este insuportabilă pentru familie, nu se mai poate locui cu el sub același acoperiș. În cazul unui divorț, cum i se poate asigura o locuință? Casa în care locuiește în prezent este bun propriu al soției. I s-a propus atât de către familie, cât și de către Asistența Socială să stea undeva în chirie, dar refuză. Având în vedere vârsta și durata căsătoriei, cum poate fi totuși rezolvată această chestiune spre binele ambelor părți? Îmi cer scuze pentru textul lung, dar am vrut să fie cât mai clară situația. Mulțumesc pentru atenția și răbdarea acordate! Cu stimă!
Mergeti la avocat daca nu va înțelegeți.
Se poate rezolva dar trebuie luat la amănunt și nu la grămadă.
Trebuie probe, etc.
Este un proces...
Nu se divorțează ca asa vrea un soț, ca asa are chef...
Pana la moarte...se spune...daca nu intervine instanta...în baza unui proces...
Vă mulțumesc mult pentru răspuns! Totuși, el este cel care dorește divorțul, iar dacă vor ajunge la o înțelegere, se poate desface căsătoria de comun acord la notariat?
Emilika40
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Sigur că da.
Pot divorța și la Starea civilă de la locul căsătoriei sau de la domiciliul lor dacă sunt de acord, e mai ieftin decât la notar și durează tot 30 de zile.
Scrie aici cum se procedează: [ link extern ] /
Vă mulțumesc mult! Decât să mai provoace alte probleme, pentru sănătatea lor, cred că e mai bine să divorțeze. O seară liniștită!
Emilika40 a scris:
Sigur că da.
Pot divorța și la Starea civilă de la locul căsătoriei sau de la domiciliul lor dacă sunt de acord, e mai ieftin decât la notar și durează tot 30 de zile.
Scrie aici cum se procedează: [ link extern ] /
Nu trebuie sa i asigurati dvs locuinta divorțati si gata ..Ce face ulterior e treaba lui daca vreti sa il ajutati cu bani t o chirie bine daca nu sa isi gaseasca..Faptul ca ramane pe străzi nu e un impediment din punct de vedere legal ci poate doar moral pt dvs...
Divort
Norelif
Buna ziua!
Intr-un divort ma poate reprezenta avocatul fara sa fiu prezenta?
Nu pot discuta cu sotul meu de divort si trebuie sa plec de acasa doar cu cateva ... (vezi toată discuția)