avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua!
Intr-un divort ma poate reprezenta avocatul fara sa fiu prezenta?
Nu pot discuta cu sotul meu de divort si trebuie sa plec de acasa doar cu cateva lucruri personale,de imbracat.Imi este teama de reactia lui,daca ii spun,este violent.A inceput sa bea si nu pot discuta cu el nici cand este treaz!Cei din jur inca nu stiu,am incercat sa nu se afle.M-a amenintat sa nu spun!Am sperat sa fie trecator dar dureaza de 1/2 an.
Avem 2 copii majori-noi avem aproape 60 de ani.
Ce urmari sunt daca parasesc domiciliul?
Divortul se inregistreaza numai in localitatea de domiciliu?
Cum este bine sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 10:38, 14 Ianuarie 2016
Obligatoriu trebuie sa fiți prezenta la judecata.
Dacă aveți avocat se ocupa acesta de sot și nu are ce sa va facă.
Puteți pleca de acasă.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca plecati din tara, in strainatate la munca si aveti documente care sa ateste acest aspect...se poate face procura avocatului dumneavoastra si numai trebuie sa va prezentati in instanta personal. Din pacate la divort legea spune ca prezenta este obligatorie, aceasta este regula.
Daca va este teama de sot si aveti probleme cu el incercati sa obtineti un ordin de protectie... mai ales ca aveti si copii si astfel puteti sa ramaneti cu copii in locuinta actuala si sotul sa fie obligat de judecator sa paraseasca domiciliuL. Prin acest ordin de protectie timp de 6 luni nu ar mai avea dreptul sa se apropie de dumneavoastra, dar ca sa-l obtineti trebuie sa aveti motive bine intemeiate. De aceea va sfatuiesc sa apelati la un specialist acesta stie ce trebuie facut in caz de violenta domestica, minori si sot alcoolic.
Sper ca v-am fost de folos!
Succes si nu va descurajati!
Puteti lua decizia plecarii din domiciliul conjugal, intrucat nimeni nu poate fi obligat sa ramana intr-un spatiu unde este terorizat psihic si poate fizic, urmand ca in cadrul actiunii de divort sa probati cu martori imposibilitatea continuarii convietuirii cu paratul datorita consumului de alcool si a violentei.
Actiunea de divort se depune la judecatoria in carei raza teritoriala sotii au avut ultimul domiciliu comun.
Art. 914 c.pro.civ.
Instanţa competentă
(1) Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor.
..........................
Nu este vorba de copii minori , ci majori - sotii au aproape 60 de ani..
Puteti pleca de la domiciliu si sa intentati divortul, tocmai pe motivele prezentate mai sus. Luati-va ce aveti nevoie, acte, bani, daca este violent si deja va este teama de el - va inteleg trauma - nu o sa va lase sa veniti dupa lucruri, nu cred ca va coopera. Ar fi fost mai bine sa spuneti familiei extinse, cunostintelor prin ce treceti , acestia pot fi martori. De asemeni, poate gasiti pe cineva din familie care poate discuta, sa intermedieze intre dvs si sot. Imi pare rau de situatia dvs, insa ma bucur si va sustin ca nu sunteti dispusa sa va faceti viata un iad, la varsta cand toti trebuie sa fim mai linistiti si intelepti ca sa nu bucuram de ceea ce am facut o viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat înaintare divorț 04André27 04André27 Buna seara! Sunt căsătorită de 1 an,am o fetița cu soțul meu de aproape 2 ani. Din cauza neînțelegerilor am ales sa i spun sa ne separam. Nu a înțeles ... (vezi toată discuția)
Divort vargazsu vargazsu Poate sa ma dea in judecata sotul pentru copil, daca plec definitiv cu copilul minor din apartamentul comun inainte de pronuntatrea divortului? Multumesc (vezi toată discuția)
Casatorie in irlanda, divort in romania marilenaLA marilenaLA M-am casatorit(parteneriat civil,fara cununie religioasa) cu un irlandez acum 2 ani,in Irlanda(eu nu am cetatenie irlandeza).Aici este nevoie de 2 ani de ... (vezi toată discuția)