avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Poate sa ma dea in judecata sotul pentru copil, daca plec definitiv cu copilul minor din apartamentul comun inainte de pronuntatrea divortului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:56, 3 Martie 2012
poate sa jstifice divortul...in rest nu are ce sa va faca....depinde desigur si ce motive aveti , una este sa pleci ca este barbatul violent , alta este sa pleci ca vrei sa pleci pur si simplu si cu totul altceva este sa pleci la ...amant
As pleca la parinti, acum vreu sa initiez actiunea de divort. Nu pot sa spun ca este violent, dar ma agreseaza verbal in fata copilului etc.
plecati dar introduceti actiunea...
Nu sunteti obligata sa ramaneti sub acelasi acoperis daca nu mai exista sanse pentru continuarea convietuirii, insa asa cum dvs. aveti posibilitatea ca in cadrul actiunii de divort sa solicitati ca minorului sa-i fie stabilita locuinta la domiciliul dvs. ,ca exercitarea autoritatii sa fie exercitata de dvs. sau dupa caz de ambii parinti, iar tatal sa fie obligat la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului, aceleasi cereri le poate formula si sotul dvs. in cadrul actiunii de divort.
Prin urmare motivele plecarii din domiciliu si imposibilitatea continuarii casatoriei sunt aspecte ce tin de probarea motivelor de divort, iar celelalte cereri legate de minor sunt alte aspecte, ce tin de optiunea fiecarei parti si evident de probele ce vor fi administrate in dovedirea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre divort genoh genoh Sunt casatorita, sotul bea foarte des si devine insuportabil spre violent, ce consecinte as atrage dupa mine daca as lua copilul si as pleca la parintii mei in ... (vezi toată discuția)
Divort Norelif Norelif Buna ziua! Intr-un divort ma poate reprezenta avocatul fara sa fiu prezenta? Nu pot discuta cu sotul meu de divort si trebuie sa plec de acasa doar cu cateva ... (vezi toată discuția)
Divort-parasire domiciuliu conjugal vyo_7878 vyo_7878 Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In cazul unei familii,in care sotia inainteaza divortul(sotul nefiind de acord) in urma unei casnicii cu violenta fizica ... (vezi toată discuția)