avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... C.I. contract inchiriere firma
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

C.I. contract inchiriere firma

Buna seara,

Intampin urmatoarea situatie:
Am un contract de inchiriere a apartamentului printr-o firma. Am discutat cu proprietarul si doresc sa imi emit C.I. pentru modifcarea adresei, acesta a fost de acord. Am fost la Evidenta Populatiei sa imi depun actele de schimbare a domiciliului, insa cei de la EP, mi-au refuzat schimbarea adresei pe motiv, ca nu avem la dosar actul de dobandire a proprietatii si hotararea AGA.
Este normal acest lucru? Uitandu-ma pe net nu am gasit nicio informatie de acest gen.
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
andreeacosminagarg, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreeacosminagarg , utilizator 12:13, 30 August 2022
Daca beneficiarul contractului de inchiriere este o firma atunci dv ca persoana ficzica nu ati dobandit vreun drept de folosinta al acelu9i imobil incat sa va confere dreptul de stabilire a domiciliului la acea adresa. Tocmai de aceea vi s-a solicitat actul de proprietate si o hotarare AGA prin care sa vi se acorde dreptul de folosinta a imobilului, proprietarul trebuind sa isi dea acordul pentru luarea dv in spatiu. Dovada spatiului de locuit se face cu actul de proprietate respectiv contractul de spatiu. [ link extern ]
Documentele necesare schimbarii domiciliului le regasiti in urmatorul link [ link extern ]
In cazul schimbarii denumirii strazi, cartea de identitate poate fi preschimbata in baza urmatoarelor documente enumerate in continuare [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 25 August 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Multumesc pentru detalii, nu cred ca se aplica totusi in cazul meu daca inteleg bine ce ati scris. In cazul meu , eu, persoana fizica am inchiriat apartament de locuit de la o persoana juridica ( contractul de inchiriere are ca locator persoana juridica, iar ca locatar persoana fizica ).

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Daca beneficiarul contractului de inchiriere este o firma atunci dv ca persoana ficzica nu ati dobandit vreun drept de folosinta al acelu9i imobil incat sa va confere dreptul de stabilire a domiciliului la acea adresa. Tocmai de aceea vi s-a solicitat actul de proprietate si o hotarare AGA prin care sa vi se acorde dreptul de folosinta a imobilului, proprietarul trebuind sa isi dea acordul pentru luarea dv in spatiu. Dovada spatiului de locuit se face cu actul de proprietate respectiv contractul de spatiu. [ link extern ]
Documentele necesare schimbarii domiciliului le regasiti in urmatorul link [ link extern ]
In cazul schimbarii denumirii strazi, cartea de identitate poate fi preschimbata in baza urmatoarelor documente enumerate in continuare [ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
andreeacosminagarg, utilizator
Daca in contractul de inchiriere nu este prevazuta o clauza privind acordul expres acordat locatarului in vederea stabilirii domiciliului la adresa imobilului inchiriat, atunci proprietatul persoana juridica emite o hotarare in acest sens in forma prevazuta de lege atasand copie a actului de proprietate pentru a putea fi folosite la autoritatile locale pentru evidenta populatiei de catre locatar. Ori incheiati un act aditional in forma autentica cu proprietarul persoana juridica incluzand aceasta clauza in contract, actul aditional impreuna cu o copie a actului de proprietate fiind suficiente pentru rezolvarea problemei.
Ultima modificare: Marți, 30 August 2022
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
Multumesc frumos, de lamurire

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Daca in contractul de inchiriere nu este prevazuta o clauza privind acordul expres acordat locatarului in vederea stabilirii domiciliului la adresa imobilului inchiriat, atunci proprietatul persoana juridica emite o hotarare in acest sens in forma prevazuta de lege atasand copie a actului de proprietate pentru a putea fi folosite la autoritatile locale pentru evidenta populatiei de catre locatar. Ori incheiati un act aditional in forma autentica cu proprietarul persoana juridica incluzand aceasta clauza in contract, actul aditional impreuna cu o copie a actului de proprietate fiind suficiente pentru rezolvarea problemei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere student strain - rezidenta + anaf (finante) - acte necesare darkvisio darkvisio Buna ziua, De curand un student strain a inchiriat apartamentul meu. El m-a rugat sa ii dau actele necesare pentru rezidenta (cele legate de spatiul de ... (vezi toată discuția)
Chirias Liana21 Liana21 Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)
Evacuare locatar 'luat in spatiu' prin vindere/cumparare proprietate vvs vvs Daca proprietarul care are pe cineva 'in spatiu' vinde proprietatea la care persoana 'luata in spatiu' are adresa (in CI), se mai considera persoana 'luata in ... (vezi toată discuția)