avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un răspuns, privind ...

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns, privind pensionarea unei persoane cu handicap ACCENTUAT - permanent, certificat obținut anul acesta .
Am dreptul să ies la pensie mai repede cu 10 ani?
Menționez că lucrez de 27 ani, dar certificatul de handicap l-am obținut în acest an. Mulțumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:47, 30 August 2022
Pentru a beneficia de reducerea cu 10 ani a varstei stanfdard trebuie sa dovediti ca ati realizat 2/3 din stagiul complet prevazut in anexa 5 in conditii de handicap accentuat.
Vă mulțumesc pentru răspuns ! Mă puteți ajuta cu prevederile din anexa 5 deoarece nu reușesc să găsesc ? Mulțumesc mult !
[ link extern ]
Pentru barbati 2/3 este 23 ani si 4 luni, din 35.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie cu handicap accentuat Florina Flori Florina Flori Buna ziua,am varsta de 52 de ani și am handicap din 2005,din 2014 am certificat de handicap accentuat,am cotizat la stat 30 de ani,credeti ca as putea ieși ... (vezi toată discuția)
Cand si cum pot solicita pensie? geomit geomit Buna ziua! Doresc o informatie. Sunt cadru didactic. Am o vechime 20 de ani si un handicap mediu preexistent calitatii de asigurat. Am inteles ca legislatia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să-mi comunicați dacă un bărbat de 60 ... lila2li lila2li Bună ziua, Vă rog să-mi comunicați dacă un bărbat de 60 de ani, cu 35 de ani de activitate din care 24 de ani în condiții de handicap accentuat ... (vezi toată discuția)