Bună ziua,
Vă rog să-mi comunicați dacă un bărbat de 60 de ani, cu 35 de ani de activitate din care 24 de ani în condiții de handicap accentuat revizuibil, se poate pensiona în baza art.58 din Legea 263/2010. Menționez că la 23 de ani a fost descoperit cu diabet juvenil tip1 iar certificatele de handicap accentuat revizuibile au fost emise inițial pentru diabet, ulterior pentru complicații ale diabetului.
Vă mulțumesc!
Bună ziua,
Revin cu precizarea că deține 24 de certificate de handicap, grad accentuat, revizuibile la 12 luni. Conform Instrucțiunii Metodologice nr.4 din 31 iulie 2014 ( emitent Ministerul Muncii ), la varsta de 75 de ani va primi certificat de handicap cu valabilitate permanentă. Pentru aplicarea art.58 din Legea 263/2010 are nevoie de certificat de handicap cu valabilitate permanentă, nu-l poate obține pentru că handicapul nu este pe lista din Instrucțiunea Metodologică nr.4 din 31 iulie 2014, iar la 75 de ani (cand va obține valabilitatea permanentă) nu mai are nevoie de art. 58 ca sa-i reducă varsta standard de pensionare. Cum se poate rezolva aceasta situație.
Mulțumesc.
Pentru pensionare
Corina3169
Buna ziua, Sunt născută la data de 31 10 1969,si am diabet zaharat juvenil insulino dependent de la varsta de 10 ani.Lucrez de 29 de ani și am certificat de ... (vezi toată discuția)