avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Responsabilitatea pentru animalute - fecale de catei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Responsabilitatea pentru animalute - fecale de catei in scara blocului si imprejurimi

Buna ziua,
Personal iubesc animalele. Insa, este necesar sa existe responsabilitate pentru animalut.
Avem vecini care isi plimba cateii prin fata blocului si ii lasa sa isi faca nevoile pe trotuare, pe iarba de langa bloc in scara si liftul blocului si nu aduna murdaria. Ba mai mult, de fiecare data cand li se atrage atentia, devin irascibili si violenti verbal. "Ei si ce daca nu adun?! Ce se intampla?!" ...
Exista vreo legislarie care sa ii oblige sa fie responsabili pentru animalutele lor?! Ca bun simt si respect nu mai exista de mult!..
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:06, 29 August 2022
Cautati pe site-ul primariei, de obicei un regulament pentru detinatorii de animale de companie se aproba printr-un HCL. S-ar putea sa existe si in localitatea dvs.
La noi, in sectorul 6, vad ca se cheama politia si le da amenda.
În toate țările civilizate se aplica amendă.

Trebuie însă probat ca este vinovat X.

Politia nu poate astepta în scara blocului ca sa îl prindă pe respectivul irascibil.
Este o problemă de bun simt...inainte de toate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Cu cainele in gradina din fata blocului (probleme cu vecinii) priestess priestess buna ziua, am si eu o dilema, am o prietena patrupeda, care logic trebuie sa o scot afara sa isi faca nevoile si nu am unde, pe o raza de 2-3km cel putin, in ... (vezi toată discuția)
Animal de companie, amenda hcl Alinutza1982 Alinutza1982 Buna ziua, Primaria ma poate amenda pentru ca scot cainele la scara blocului? Nu ne permite sa mai lăsăm animalele in iarba si doreste a strângem dupa ele. ... (vezi toată discuția)