avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită La data de 07.01.2022 am fost sanctionat de catre DSP ...
Discuție deschisă în Executare silită

La data de 07.01.2022 am fost sanctionat de catre DSP Harghita ...

La data de 07.01.2022 am fost sanctionat de catre DSP Harghita cu amendă de 3000 de lei pentru ca nu am completat formularul la intrarea in tara. Amenda am contestat-o la Judecatorie. Judecătoria mi-a admis în parte contestația și a transformat amenda de 3000 lei in amenda de 500 lei. Primarisa mi-a comunicat ca sunt dator si la data de 22.08.2022 a emis un titlu executoriu pentru suma de 500 de lei pentru că, deh, hotărâre judecătorească. Mi s-a comunicat, deocamdată verbal, de la primărie că nu pot anula amenda (conform cu oug 22/2022, respectiv legea nr. 257/2022 ) deoarece există o sentință judecătorească. Ce am de făcut? Cum pot scăpa de acest titlu executoriu emis de Primărie?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 17:03, 5 Septembrie 2022
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă referiți la faptul că primăria a început urmărirea silită împotriva dumneavoastră pentru amenda nouă (cea de 500 în loc de 3000)?
Puteți să faceți contestație la execuarea silită, dacă aveți motive sau temei, evident.
cum adica temei? este vorba despre o amenda care trebuie anulata fie ea platita sau nu. Prim aria motiveaza „neanularea” pein faptul ca in cazul meu exista o sentinta judecatoreasca. Ce sa contest?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți contestație la executare tocmai pentru faptul ca lg în baza căreia s-a aplicat amenda pt PFL a fost desființată.
Contestati executarea silită.Pt.a se putea anula amenda de 500 de lei trebuie ca o altă sentinta judecatorească să se pronunțe in baza OUG 22/2022 și legii 257/2022.Chestia e că o să vă coste mai mult decat cei 500 lei,dacă luați un avocat ! Asta e Romania noastra dragă cu legiferari de 2 lei(mori cu dreptatea în mană) !!! Excroci și cei de la primarie ca v-au facut executarea !!!

handocad a scris:

cum adica temei? este vorba despre o amenda care trebuie anulata fie ea platita sau nu. Prim aria motiveaza „neanularea” pein faptul ca in cazul meu exista o sentinta judecatoreasca. Ce sa contest?


Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
Drujescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am citit un articol în care scrie că executarea silită în astfel de cazuri se contestă invocând decontravenționalizarea:

În cazul celor care nu au contestat procesele-verbale de sancţionare, amenzile nu vor mai putea fi puse în executare. Dacă, totuşi, statul va încerca executarea silită a acestora, cetăţenii vor putea contesta executarea invocând decontravenţionalizarea, respectiv abrogarea dispoziţiilor legale în baza cărora au fost sancţionaţi, abrogare care produce efecte retroactive.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , am primit o înștiințare de la primărie , să ... ????.Mihai ????.Mihai Bună ziua , am primit o înștiințare de la primărie , să mă prezint in termen de 15 zile sa achit o amendă de la DSP ( 3000 lei) pentru că nu am ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita contraventie smeagull smeagull Buna ziua, Sunt consilier juridic la primul abuz al primariei asupra s.c. la care lucrez, si am nevoie de putin ajutor: Starea de fapt: Politia comunitara a ... (vezi toată discuția)
Neplata amenda transformata in executare silita sensoaltec sensoaltec Buna, Anul trecut am primit o amenda de la jandarmerie, nu am platit-o, am contestat-o, am pierdut procesul, nu am mai platit amenda iar acum am primit ... (vezi toată discuția)