avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o intrebare legata de un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o intrebare legata de un contract de intermediere ...

Buna ziua, am o intrebare legata de un contract de intermediere imobiliara( reprezentare exclusiva). Agentia nu mi-a gasit cumparator dupa ceva vreme, insa a aparut o cunostinta care are vrea sa cumpere. Recitind contractul, inteleg ca daca reziliez contractul cu agentia, nu as avea voie sa inchei o tranzactie in urmatoarele 6 luni de la denuntare. Poate fi aceasta considerata o clauza abuziva care face contractul invalid? Inteleg ca ar fi trebuit sa citesc de 2-3 ori contractul inainte sa-l semnez, dar eu nu mi-am imaginat niciodata ca nefacand personal nici o promovare o sa apara vreun cumparator.

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 29 August 2022
heathcliff91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:07, 29 August 2022
Buna ziua, depinde cum este formulata clauza, ce sanctiuni sunt prevazute pentru nerespectarea ei, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de exclusivitate la cumpararea unui apartament ContSters246980 ContSters246980 Buna ziua, Am semnat un contract de exclusivitate cu o agentie imobiliara (vreau sa metionez ca semnarea s-a facut pe strada, in fata blocului, fara a avea ... (vezi toată discuția)
Clauza contract intermediere imobiliara Horimarian Horimarian Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă un agent imobiliar poate să profite cumva de următoarea clauză din contractul de intermediere, sau să ... (vezi toată discuția)
Am semnat un contract păgubos cu o agenție imobiliară, a cărei adresă este fictivă și nu mai poate fi contactată. care sunt șansele mele să scap de acest contract? camelia adina camelia adina buna seara, am semnat un contract cu o agentie imobiliara importanta. pt vanzarea unui imobil. in acest contract la obligatiile lor nu prea scrie clar ce ... (vezi toată discuția)