avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Impreuna cu mama mea detin un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Impreuna cu mama mea detin un apartament (eu obtinand ...

Buna ziua. Impreuna cu mama mea detin un apartament (eu obtinand partea dupa moartea tatalui meu). Sunt singurul copil. Doresc sa vand acest apartament. Mama mea locuieste cu mine de la moarta sotului ei, are certificat de incadrare in grad de handicap grav cu insotitor. Exista la notar vreun impediment? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: anonimus99 , utilizator 09:00, 30 August 2022
Eu zic ca depinde de handicap..., daca este unul locomotor.... nu ar trebui sa fie probleme.
Daca este mintal... eu zic ca ar trebui un consult la IML
Este handicap mintal...
Intrebati notarul daca poate face asa contractul, daca nu... mergeti la IML
Si la IML ce ar trebui sa facem?
O sa cereți un Certificat medical care sa ateste ca este in deplinatatea facutatilor mintale ( imi scapa termenul juridic) in momentul vânzării.
Adica a luat aceasta decizie de a vinde din proprie voință, nu influențată datorită sănătății mintale.
Va explică notarul ce si cum, dacă aveți nevoie de acest certificat.

Alte discuții în legătură

Vreau să cumpăr cota bunicii dintr-un apartament pe care îl deține împreună cu tata. ea are 85 de ani și e în deplinătatea facultăților mintale, e obligatoriu certificatul inml? Nan Bogdan Nan Bogdan Buna ziua, Povestea mea este mai complicata, apartamentul in care stau acum este 50% al tatalui meu si 50% al mamei sale (bunica mea). Bunica mai detine si ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare a discernamantului, obligatoriu pentru vanzare? Naganori Naganori Buna ziua, Sunt coproprietar, impreuna cu mama, al unui apartament pe care dorim sa il vindem. Ni s-a sugerat la un moment dat ca ar fi necesar la ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr apartamentul mamei mele, care are un handicap și nu se poate deplasa. cum trebuie să procedez? hellsing67 hellsing67 Buna ziua Suntem 4 frati,tatal nostru a murit,iar mama,care acum are un handicap si nu se mai deplaseaza, locuieste in apartamentul ei proprietate ... (vezi toată discuția)