avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara ,as avea nevoie de anumite clarificari ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara ,as avea nevoie de anumite clarificari legate de concediu ...

Buna seara ,as avea nevoie de anumite clarificari legate de concediu de odihna- ca si angajat al unei firme private la care lucrez de 2 ani , concediul îmi vine refuzat regulat din diverse motive , dar nici nu vor sa-l plăteasca spunând ca s-a încheiat anul și nu mai pot face nimic !? Întrebarea mea este : Perioada nefăcută de concediu se Adaugă in automat la cea din anul următor sau se anulează cum spun dânșii ? E normal sa nu fie nici platit nici contat in noul an ? Mulțumesc o seara frumoasa ! ( țin sa Menționez ca nu am beneficiat de nici o zi de concediu in anul precedent ) .
Cel mai recent răspuns: marcus& , utilizator 18:00, 31 August 2022
: Perioada nefăcută de concediu se adaugă in automat la cea din anul următor .

In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
Mulțumesc foarte mult ! Ce trebuie sa fac in cazul in care angajatorul continua sa -mi refuze concediul de odihna ….carei instituții trebuie sa ma adresez ? Ce este de făcut ? O zi frumoasa !
Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Mulțumesc foarte mult , o seara frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna bodhisattva bodhisattva Buna seara, mai am de efectuat cateva zile de concediu pe 2015, cum pot sa imi oblig angajatorul sa-mi acorde acest rest ? Daca nu imi acorda, pot sa ii cer ... (vezi toată discuția)
Interpretare concediu neacordat/neefectuat intr-o perioadă de 18 luni Whybal Whybal Am o problema vis-a-vis de neacordarea/neefectuarea concediului de odihna. Angajatorul, o instiutie publica si anume conducatorul instituiei nu ma lasa ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna SelaruMarian SelaruMarian Soția maii are dreptul la concediul de odihna neefectuat în anul 2017 și integral anul 2018,având în vedere că din luna mai 2017 și pana în prezent a ... (vezi toată discuția)