avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Am si eu o problema cu intocmirea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Am si eu o problema cu intocmirea unui dosar de obtinere ...

Buna seara,

Am si eu o problema cu intocmirea unui dosar de obtinere a unui titlu de proprietate. Bunica mea a castigat acel teren in instanta printr-o decizie definitiva si irevocabila in 2006 iar atunci Primaria a venit sa constate si au facut punerea in posesie. Numai ca, la vremea aceea, bunica mea nu a primit niciun original de la Procesul Verbal de Punere in Posesie, ci doar o copie xeroxata. Si de atunci se tot chinue (16 ani), sa obtina titlul de proprietate, care inteleg ca nu se poate elibera in lipsa acestui document in original. Am vorbit la Primarie dar cei de acolo nu vor sa recunoasca faptul ca exista si la ei la dosar un original al Procesului Verbal de Punere in posesie. Mai mult, au refuzat sa ne scoata dosarul din arhiva.

Acum, citind in lege inteleg ca cei de la Primarie trebuiau sa trimita dupa intocmirea procesului verbal de punere in posesie documentele la OCPI, lucru pe care nu l-au facut. Sau am inteles eu gresit?

Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti ce pasi sa urmez pentru obtinerea unui Proces Verbal de punere in posesie in original (originalul care i se cuvenea bunicii mele) sau macar un duplicat ca sa putem duce mai departe acest demers care treneaza deja de 16 ani.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Intabulare teren f71l82m28 f71l82m28 Buna ziua! Bunicul meu detine impreuna cu fratele sau un teren pe care il mostenesc de la parinti. Au mers in instanta pentru impartirea terenului si au ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)
Titlul de proprietate padure composesorat danaluas danaluas Obtinerea titlului de proprietate Care este procedura de obtinere a titlului de proprietate pentru suprafata de padure detinuta de Composesorat avand in ... (vezi toată discuția)