avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Sotul meu a avut un accident de munca pe ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Sotul meu a avut un accident de munca pe care l-a ...

Buna ziua! Sotul meu a avut un accident de munca pe care l-a declarat ca fiind accident in timpul liber. Are interventie chirurgicala cu concediu medical timp de 2 luni. Ce drepturi salariale are el acum, in conditiile in care, seful ii va acorda doar ce i se cuvine "legal" in baza a ceea ce a declarat, adica accident in timpul lui liber? Rog din suflet pe cine este online si are idee, daca imi puteti raspunde
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:10, 1 Septembrie 2022
Are dreptul la Concediul medical, platit primele zile de angajator si apoi de Casa de sanatate ( dar tot angajatorul plateste si restul zilelor si apoi recupereaza suma de la Casa*).
Multumesc!
Poate declara si acum accidentul la ITM ( explica care sunt motivele de nu a facut asta de la inceput...) si angajatorul o sa fie amendat si pus sa cerceteze evenimentul...
Asta daca considera ca nu este multumit de comportamentul angajatorului.

In acest caz drepturile dumnealui o sa fie cele din legea 346/2002-art. 18
[ link extern ]

Nu este cazul de vreo invaliditate, nu?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. A avut un deget zdrobit, are inca tijele in el din urma reconstructiei si urmeaza sa le scoata in 2 saptamani
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evenimentul produs trebuia cercetat de catre angajator, indiferent daca era sau nu accident de munca, in conditiile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 29 (1) Cercetarea evenimentelor este obligatorie şi se efectuează după cum urmează:
a) de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă;
(2) Rezultatul cercetării evenimentului se va consemna într-un proces-verbal.
In afara platii concediului medical, angajatorul trebuie sa plateasca costurile interventiei chirurgicale si dupa caz alte costuri suportate de lucrator.
Daca nu a fost declarat AM, angajatorul nu are niciun interes sa suporte costurile interventiei medicale. La un concediu medical de 2 luni, interventia chirurgicala nu pare a fi fost simpla si cu costuri simbolice.
In plus, pentru AM, concediul medical se plateste 100 % in cazul urgentei medicale.

Alte discuții în legătură

În cât timp se declară accidentul de munca? Stef93 Stef93 Buna ziua ! In 18 septembrie am avut un accident la munca pe care nu l-am declarat.Cei de la firma mi-au tot zis sa nu declar că le fac lor rau si ca nu ... (vezi toată discuția)
Accident munca Tonny100611 Tonny100611 Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in timpul seviciului bună ziua, am suferit ... amaogrean81 amaogrean81 Accident de munca in timpul seviciului Bună ziua, am suferit un accident de muncă, în timp ce mă deplasam la o alta firmă pentru a îndeplini obligatii ... (vezi toată discuția)