avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. As vrea sa lamuresc situatia incadrarii in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. As vrea sa lamuresc situatia incadrarii in grupa II ...

Buna ziua.
As vrea sa lamuresc situatia incadrarii in grupa II de munca in cazul unui mecanic utilaj-excavatorist care a lucrat pe santierele de constructii montaj in perioada 1978-1989.
Care este temeiul legal conform Ord.50/1990 ?
In adeverinta eliberata am facut referire la Ord.50/1990 art.3 si art.6, dar si HG.1223/20.11.1990, in baza careia avem o adresa de la forul nostru tutelar de la acea vreme, cu incadrarea in grupa II de munca pentru tot personalul care a desfasurat activitate in cadrul unitatii noastre.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:40, 30 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In plus, fata de actele normative mentionate, la nivelul firmei trebuie sa existe un tabel prin care se nominalizeaza personalul benficiar de grupa de munca. Conform HG nr. 1223/ 1990 beneficiaza lucratorii care au desfasurat efectiv activitate in santier, nu economisti, contabili, juristi, femei de serviciu, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, in perioada iulie 1979_ august 1995 am lucrat ca ... dan.gutanu dan.gutanu Buna seara, In perioada Iulie 1979_ August 1995 am lucrat ca mecanic utilaje la o societate ce asigura cu utilaje grele ( excavatoare ,buldozere etc ) ... (vezi toată discuția)
Strungar Rotmioa Rotmioa Nu inteleg cum este cu functia de strungar ,de ce nu se incadreaza la grupa 2 de munca desi am adeverinta . raspunsul primit de la Casa de pensiia fost ca ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii contestă inregistrarea din carnetul de muncă Dan2016 Dan2016 Deși carnetul de muncă are explicit consemnată, autentificată si certificată mențiunea privind încadrarea în \"Grupa a II-a de muncă\", casa de pensii ... (vezi toată discuția)