avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, In urma decesului parintilor, au ramas doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, In urma decesului parintilor, au ramas doi copii majori. ...

Buna ziua,
In urma decesului parintilor, au ramas doi copii majori.
Fiica-casatorita, fiul-in concubinaj de 10 ani cu o femeie cu care are un copil minor.
Rog a avea amabilitatea de a-mi raspunde : care sunt mostenitorii legali, concubina fiului are dreptul la mostenire ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: esanu doina , utilizator 11:34, 31 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
fiica si fiul sunt mostenitorii parintilor lor. ce sa caute concubina fiului in ecuatie ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici măcar soțul ficei (ginerele) nu are vreun drept la moștenire. Moștenirea e bun propriu chiar și căsătorit dacă ești, de concubin nici nu se discută.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate ramane in casa? costachel costachel Buna ziua. Iata dilema: sot si sotie, casatoriti de 15 ani. Casa a fost cumparata de sotie inainte. In urma decesului sotiei, sotul poate ramane in casa? Poate ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Contarct casa copii (fiica si ginere) si nepot minor miriuc56 miriuc56 Buna ziua, Va rugam frumos sa ne sfatuiti cum am putea proceda pentru a putea face contarct de vanzare cumparare ficei si ginerului precum si nepotului(minor ... (vezi toată discuția)