avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza ...

Daca am o hotarare definitiva dar in motivare nu se precizeaza de restituirea cautiunii nici taxele judiciare de timbru, as putea cere restituirea cautiunii si a taxelor judiciare de timbru.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:53, 1 Septembrie 2022
Art 444 Cpc
(1) Dacă prin hotărârea dată instanţa a omis să se pronunţe asupra unui capăt de cerere principal sau accesoriu ori asupra unei cereri conexe sau incidentale, se poate cere completarea hotărârii în acelaşi termen în care se poate declara, după caz, apel sau recurs împotriva acelei hotărâri, iar în cazul hotărârilor date în căile extraordinare de atac sau în fond după casarea cu reţinere, în termen de 15 zile de la pronunţare.

Fara dispozitie expresa in sentinta nu puteti cere restituirea caci nu aveti temei.

In fata instantei ati formulat aceste solicitari? Daca da si instanta a omis sa se pronunte aveti indicat articolul in baza caruia solicitati completatea hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza de contencios administrativ. instanta de judecata a incalcat ... snipe1975 snipe1975 Cauza de contencios administrativ. Instanta de judecata a incalcat prevederile articolului 395 paragraful (1) CPP prin nepronuntarea asupra tuturor cererilor ... (vezi toată discuția)
Modificare dispozitiv emil6702 emil6702 Buna seara, Am primit hotararea Tribunalului de Contencios de a mi se restitui taxa timbru de mediu + dobanda. Se poate interveni asupra acesteia, deoarece ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa cautiune Augusta_68 Augusta_68 Am platit gresit o taxa de cautiune. Mi s-a spus sa depun taxa la CEC ceea ce am si facut. Mi s-a respins suspendarea executarii silite. In dispozitivul ... (vezi toată discuția)