avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Soţia mea a fost angajată cu contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Soţia mea a fost angajată cu contract de muncă ...

Bună ziua!
Soţia mea a fost angajată cu contract de muncă pe perioadă determinată. Contractul expira pe 31 august 2020, fetiţa noastră s-a născut exact pe 31 august 2020.
La data de 19 iulie 2022 a predat o cerere de angajare la angajatorul avut, fiind o practică, contractele de muncă la Asociaţie sunt încheiate pe 12 luni: 01 septembrie - 31 august, acestea fiind automat reînnoite anual. La cererea de angajare nu a primit răspuns în 30 de zile, cum ne aşteptam, aşa că am început să ne interesăm. Am primit într-un final răspuns nefavorabil pe 30 august 2022. Ştim cu certitudine, că pentru postul respectiv a fost şi au fost încheiate contracte de muncă după data de 19 august, răspunsul angajatorului fiind că trebuie să refuze că nu mai dispune de buget. Bănuiesc că este uşor de verificat la ITM dacă contractele într-adevăr au fost încheiate în perioada 19-29 august 2022. Nu ar fi trebuit să avem măcar şanse egale cu ceilalţi angajaţi? Credeţi că nu a fost respectat termenul oficial de răspuns?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:03, 1 Septembrie 2022
Buna ziua,

Eu stiu ca acel termen de 30-45 de zile este valabil doar pentru institutiile publice.

Cat despre acel contract.... banuiesc ca in cuprinsul lui exista ceva specificat ca acesta se prelungeste automat daca cineva nu renunta la el.
Plus ca acel angajator nu este obligat sa o reangajeze dupa terminarea Concediului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lucrati in sectorul privat sau bugetar ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedepsit de 2 ori pentru aceeasi fapta SanduB SanduB Buna ziua. In august 2022 mi s-a suspendat permisul de conducere pentru 2 luni pentru o neacordare de prioritate. Am contestat decizia politistilor in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, contractul colectiv de munca al societatii la care ... Kristina24 Kristina24 Buna ziua, Contractul colectiv de munca al societatii la care lucrez, expira luna aceasta. Trebuie reinnoit sau se mai prelungeste perioada valabilitatii ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea prelungita vouchere vacanta? ClaudiaNV ClaudiaNV Buna ziua! Stiti cumva pana cand sunt valabile voucherele de vacanta emise anul trecut (daca si, mai ales, cu cat se prelungeste valabilitatea lor, data fiind ... (vezi toată discuția)