Cum se calculeaza venitul din arenda? Daca in anul 2017 un om a avut un venit brut din arenda de 19494 lei ce taxe trebuie sa plateasca la ANAF ? Daca un om a avut in anul 2021 un venit brut din arenda de 31689 lei ce taxe trebuie sa plateasca la ANAF ? Daca un om a avut in anul 2021 un venit net din arenda de 44500 lei ce taxe trebuie sa plateasca la ANAF ?
Dar din cauza ca arendasul nu platit CASS in totalitate, ANAF mi-a scris ca eu sa platesc diferenta la CASS pe anii 2015-2017, si am platit acasta diferenta. Cand am intrebat de ce imi imputa aceste diferente mie , ci nu arendasului, ANAF mi-a scris ca e profitul meu si ca nu poate sa le imputa arendasului , ci mie. Acum nu o sa dau in judecata ANAF pentru ce mi-a facut o inspectoare de la ANAF care nu respecta legea. Ce pot face in viitor ? Care e formula de calcul? Eu nu ma pricep. Ma puteti ajuta ? Am auzit ca in 2023 nu mai beneficiez de deducarea de 40 % .
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.