avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Codul rutier, contraventii !Prezentarea documentelor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Codul rutier, contraventii !Prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un ...

Prezentarea documentelor in copie ( xerox sau digitala) la un control de rutina auto este contraventie ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:13, 2 Septembrie 2022
Despre ce documente vorbiti ? Permisul, certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a soferului trebuie sa fie in original. Nici polita RCA nu mai e obligatorie de prezentat in copie, ca si dovada platii rovinietei, acum exista posibilitatea de verificare electronica (s-o faca politistul prin accesare a bazei de date) :
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2022
latka, utilizator
Ma refer la toate actele permis,carte identitate,talon daca nu sunt la mine in oroginal ci doar in copie pe suport de hartie sau foto digital pe telefon Sunt pasibil de amenda?
In lege nu se specifica in original sau copie, deci ?
In lege se specifica, e vorba de prezentarea actelor in sine, adica originalele.
Articolul 35
(2) Participanții la trafic sunt obligați ca, la cererea polițistului rutier, să înmâneze acestuia documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, precum și alte documente prevăzute de lege.

Articolul 101
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
18. nerespectarea obligației conducătorului de vehicul de a avea asupra să documentele prevăzute la art. 35 alin. (2).
(minim 6 puncte amenda = 870 RON)
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa politei rca in original Simatrading Simatrading Buna ziua, Este obligatorie prezentarea originalului politei rca organelor de control? Exista posibilitatea de ridicarea placutelor de inmatriculare ale auto ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa actului de identitate FVS FVS poti primi amenda pentru faptu ca nu ai asupra ta actul de identitate? (vezi toată discuția)
Neprezentare permis conducere organului de politie ddianna ddianna Buna seara Care este amenda ( daca exista ca si contraventie fapta) pentru neprezentarea permisului de conducere politistului la o verificare in trafic. ... (vezi toată discuția)