Buna ziua,
Am o mare nelamurire: Am dat o suma de 6000 euro unor rude apropiate, suma data doar cu acord verbal pentru o perioada de 2-3 luni.
Dupa 4 luni de zile , cei 2 divorteaza si nu mai vor sa auda cu nimik de banii imprumutati.Cu rugaminti si insistente mari am reusit sa obtin un act de imprumut realizat cu 2 martori prin care ei se obliga sa plateasca suma in 5 ani de zile.
Problema este ca am fost obligata sa accept aceasta data, deoarece nu au vrut sa semneze hartia sub nici un chip.
Eu am nevoie urgenta de banii respectivi, ce pot face sa ii primesc cat mai repede?Cum pot ataca data in instanta?
Ce inseamna ca o creanta se prescrie in 3 ani de zile?
Deja a trecut 1 an jumate de la realizarea hartiei...Dc nu imi obtin banii in 3 ani de zile nu voi mai avea sanse?
Va multumesc
termenul de prescriptie de 3 ani curge de la data implinirii termenului scadent al datoriei.In cazul dvs dupa cate inteleg,trebuie sa treaca mai intai termenul de 5 ani, asa cum v-ati inteles prin inscris dupa care actionati in judecata.
Tinand cont de faptul ca data a fost impusa, ce pot face sa mi recuperez banii in cel mai scurt timp? Cand le-am dat banii am hotarat de comun acord ca ii voi primii in 4 luni de zile maxim. Hartia din pacate nu au vrut sa mi-o semneze decat pe 5 ani.
Ce pot face sa ma apar ? Astept banii ai de 1 an jumate .... :(
Buna ziua !
Banii o sa- i primiti asa cum ati stabilit prin contractul de imprumut incheiat in forma scrisa si semnat de parti( dumneavoastra si ei). Din pacate nu o sa- i primiti mai repede decat este prevazut in act, decat in masura in care acestia vor sa o faca voluntar. Nu aveti cum sa- i obligati si nici actul cum sa- l anulati.
Din punct de vedere al termenului de prescriptie de trei ani, asa cum este el consacrat in decretul 167 / 1958 in art. 1, alineatul 1,spune ca "dreptul la actiune avand un obiect patrimonial, se stinge prin prescriptie, daca nu a fost executat in temeiul stabilit de lege". Regula generala potrivit art. 7 alin. 1 din lege prevede ca prescriptia incepe sa curga de la data cand se naste dreptul la actiune Inseamna ca acest termen curge de la data cand dreptul dumneavoastra de a primi banii s- a incheiat. Daca prestatia este succesiva, inseamna ca prescriptia curge de la ultima plata facuta, iar daca contractul spune ca se va plati printr- o singura prestatie, la data de ...., acesta curge de la data respectiva.
Cu stima !
Am un martor care a fost de fata la discutie, stie cand ei au refuzat sa semneze actul decat pt cei 5 ani si ca dc vroiam sa fac act trebuia sa fac act inainte sa le dau banii.
Adik nu se poate sub nici o forma rediscuta data din contract ? Nu se poate face o plangere pt savarsirea de abuz de incredere ? Orice altceva, orice idee ?
Adik eu iti dau bani, tu faci mutre == cum se numeste obligarea cuiva de a semna un act ?? nu-ti semnez decat cu data asta ?
Discomfortul psihic dobanda care as fi avut-o la banca , sunt pierderi din partea mea...
Astept cu interes o sugestie ...
Dilema
sunshine83
In anul 2008 am imprumutat o suma de bani la sora si cummnat cu conditia verbala de a imi inapoia banii in 2 -3 luni. Ei dupa 4 luni au divortat si nu mi-au ... (vezi toată discuția)
Recuperatori
sagebush
Printre documentele unei persoane recent decedate a fost gasita o hartie, semnata de mine, in care confirmam faptul ca am primit o suma de bani de la persoana ... (vezi toată discuția)