avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Atunci când nu folosești PFA-ul 5 ani acesta va fi ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Atunci când nu folosești PFA-ul 5 ani acesta va fi radiat?

Buna ziua!

Este adevărat că atunci când nu folosești PFA-ul 5 ani, acesta va fi radiat?
Am aflat de curând, de la ANAF că trebuie să depun formulare retroactive, pentru toată o perioadă de 6 ani, în care nu am avut activitate, și că am de plătit nu știu ce penalizări etc.
Ultimul formular depus la anaf a fost in anul 2016, formular 220 – de estimare, cu o sumă modică, deoarece nu am avut niciun fel de activitate pe acest PFA. L-am înființat dar, nu am avut nevoie de el ulterior.
In iarnă, dorind să aflu dacă mai este activ, am vorbit la telefon cu o persoană de la onrc, care, în urma verificărilor după datele pe care i le-am transmis telefonic, m-a asigurat că PFA-ul meu este radiat. Abia acum mă întreb, cum pot fi sigură că dl acela a verificat într-adevăr!! Și, cum de nu m-am gândit să radiez ulterior la anaf! Am fost la anaf, am intrebat, tot în perioada iernii, dar mi s-a spus ca nu am datorii.

În fine, întrebarea mea este - Cum rezolv această situație, ce pași trebuie să urmez ca să nu plătesc niciun bănuț pentru ceva din care nu am avut niciun venit? Deși, am fost neatentă, recunosc, cu actele astea de închidere a pfa.
Mulțumesc anticipat pentru răspunsul d-voastră!



Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Pfa suspendat si activitate nereluata dupa suspendare mprv mprv Buna ziua, Am infiintat un PFA in 2008 la dorinta angajatorului, astfel toti \"angajatii\" au devenit PFA si colaboratori ai firmei. In 2011 s-a revenit la ... (vezi toată discuția)
Am radiat pfa-ul fara activitate la onrc. Vasilepricop86 Vasilepricop86 Am radiat pfa-ul fara activitate la ONRC ,la anaf nu am.mers sa depun declaratia unica la termenul de 30 zile .Am infiintat pfa-ul in 19.10.2021 si l-am ... (vezi toată discuția)
Pfa - formular 220 + 070 wasssu wasssu 1. Legat de formularul 220, ce trec la punctul II. 9 Document de autorizare? Cand am infiintat pfa-ul am primit certificatul de inregistrare, certificat ... (vezi toată discuția)