Contract de credit ipotecar cu BRD din 2007 neachitat, se deschide dosar de executare 2012. In 2017 se cesioneaza creanța la Kruk. In 3.04.2018 are loc licitatia, se adjudeca ipoteca, distribuirea sumelor fiind in 8.05.2018.
In 4. 08.2020 executorul intocmeste un proces verbal de încetare /perimare conform art 371cu 5lit.b, 389(1).
In anul 2022 un alt executor deschide dosar de executare si obtine incuviintarea executarii silite in 21.06.2022 pentru restul creantei. In 6.07.2022 se înființează poprire la banca.
In termen de 15zile de la notificarea bancii(ocazie cu care am aflat de deschiderea acestui nou dosar) am facut contestatie la executare dar nu este inca începuta judecarea.
Acestea fiind datele problemei, putem vorbi de prescripție de la ultimul act de executare?
Incetarea/perimarea facuta de primul executor in 2020 este considerat act de executare, intrerupe prescriptia?
Sfatul meu este sa va angajați avocat.
Sunt multe smecherii juridice care trebuie analizate de avocat în cazul dat.
Fără avocat puteți pierde și dacă ați avea dreptate intrucat poate fi ceva care sa va încurce și instanta sa va taxeze, tot la fel cum se poate sa mai si greșească.
Eu personal studiez mai înainte un dosar de a-l prelua ( nu gratis) și ar fi indicat sa folosiți avocat de acest fel, desi, va costă probabil mai ieftin sa va ia procesul la grămadă.
Cam asa vor clientii, de fel, ca sa fie mai ieftin dar este periculos căci poate costa de fapt mai mult asa, inclusiv pierderea procesului.
Exista riscul ca avocatul sa nu fie suficient de concentrat la detalii...și sa creadă ca și dvs. ca nimic nu va poate sta în cale...
Mulțumesc mult pentru recomandare, dar a-si fi vrut o părere despre acest proces verbal de încetare /perimare conform art 371cu 5lit.b și art 389 1, este considerat act de executare, are rolul de a întrerupe prescriptia?