avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calcul pensie intretinere minori din veniturile unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calcul pensie intretinere minori din veniturile unui PFA. Buna ...

Calcul pensie intretinere minori din veniturile unui PFA.
Buna ziua,
Tatal divorvat are un PFA si plateste pensie de intretinere copii minori, conform unei decizii definitive, suma fixa.
Mama in ianuarie 2022 face cerere de chemare in judecata si cere stabilire pensie de intretinere in %.
1. Judecatorul va calcula pensia alimentara din veniturile nete impozabile/neimpozabile sau brute ale PFA-ului?
2. Daca este administrator si asociat cu 50% intr-o firma si a ridicat dividende doar in 2017 si in 2021, iar din martie 2022 are profitul de 10% in calculul pensiei de intretinere vor intra si dividendele?
3. Pensia de intretinere se va calcula pentru veniturile ale carui an, daca cererea a fost depusa in ianuarie 2022.
4. Daca veniturile din 2022 sunt mai mici ca cele din 2021, in 2023 cum se va calcula pensia de intretinere daca va fi in %. Cine si cum informeaza beneficiarii ca incepand cu 2023 va fi alta suma?
5. Daca din ianuarie 2022 s-a platit o suma mai mare decat va decide judecatorul, conform veniturilor cum se recupereaza banii pusi mai multi?
6. In cazul in care in anii anteriori veniturile PFA-ului au fost mai mari, iar tatal a depusa suma fixa, conform hotararii judecatoresti definitive, avocatul reclamantei poate incerca sa-l execute silit si sa ceara diferente de bani din ceilalti ani?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Plata din pfa apensiei de intretinere copii minori. buna ziua, ... Nata88 Nata88 Plata din PFA a pensiei de intretinere copii minori. Buna ziua, Judecatorul a obligat tatal sa plateasca ,,1/8 din venitul net lunar efectiv incasat in ... (vezi toată discuția)
Am lucrat in marea britanie in perioada octombrie 2014 - ianuarie ... Sabin1G Sabin1G Am lucrat in Marea Britanie in perioada Octombrie 2014 - Ianuarie 2022 iar din Ianuarie 2022 sunt angajat in România. Soția mea urmeaza sa nasca luna ... (vezi toată discuția)
Din ce moment se dispune pensia de intretinere de catre instanta? Kristina2023 Kristina2023 Am deschis o actiune civila la un dosar de fond in mai 2021 pentru stabilire pensie de intretinere minor si am cerut de la data depunerii actiunii. In ... (vezi toată discuția)