avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Din ce moment se dispune pensia de intretinere de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Din ce moment se dispune pensia de intretinere de catre instanta?

Am deschis o actiune civila la un dosar de fond in mai 2021 pentru stabilire pensie de intretinere minor si am cerut de la data depunerii actiunii.
In aprilie 2022, dupa aproape 1 an, am pus pe rol o ordonanta presedintiala tot pentru pensie de intretinere, s-a dat titlul executoriu pana la pronuntarea solutiei de la dosarul de la fond, dar nu precizeaza si data de inceput.
In noiembrie 2023 s-a pronuntat solutia la fond, dar s-a dispus plata pensiei de la pronuntare, si nu de la data depunerii actiunii - mai 2021 cum am cerut.
Este corect asa? Cum ramane cu perioada mai 2021- aprilie 2022? Am pierdut aceasta perioada? Sau este preluata de ordonanta presedintiala care este legata de fond?
Rog o parere si eventuale recomandari. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kristina2023 , utilizator 11:51, 17 Ianuarie 2024
Dacă sunteți în termen, atacați hotărârea. Altfel, ramaneti doar cu cat ati luat în urma ordonanței și pe mai departe, de la data pronunțării.
De ce a durat 2 ani ca instanta sa se pronunțe pe o amărâta de pensie?
Pentru ca tatal locuieste in strainatate, s-au schimbat 4 judecatori in dosar, paratul a cerut amanari abuzive, greva judecatorilor, etc. interventii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp prea mult pentru modificarea pensiei de intretinere cipair cipair Buna ziua . Am o nelamurire . De ce dureaza asa de mult modificarea unei pensii de intretinere ? Am depus cerere de recalculare in iulie 2015 ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala program vizitare minor lylo lylo X introduce actiune de divort, incredintarea minorului catre Y, program vizitare minor si pensie de intretinere. Pana la solutionarea dosarului de divort, X ... (vezi toată discuția)
Pot sa fac indreptare de eroare materialã????? adabia adabia Am intordus actiune de divort in mai 2006 si in timpul acesta prin ordonantă presedintială am solicitat acordarea pensiei de intretinere in cuantum de 25% ... (vezi toată discuția)