avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Va rog sa ne spuneti care sunt normele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Va rog sa ne spuneti care sunt normele legale referitoare la procedura CONCRETA de inlocuire a contoarelor de utilitati (in speta contorul de gaze naturale)? Nu ma refer la intervalul de timp, ci de procedura in sine! Incerc sa explic cat mai

Norme legale privitor la inlocuirea contoarelor de gaz natural
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:57, 6 Septembrie 2022
Imi cer scuze pentru ca sunt nou pe site si nu ma descurc atat de bine. Pot sa-mi vad mesajul doar trunchiat. L-ati citit pana la capat sau sa-l reiau? Eu personal nu-l pot vedea pana la final. Ideea este ca inlocuirea s-a facut in absenta noastra, fara a se apela la un martor sau o dovada legala. Buletinul de miscare, firesc, este nesemnat. Intrebarea mea este ce implicatii legale incumba asta si ce este de facut? Multumesc frumos!
Nu e nici o problema, contorul respectiv este al firmei ce va furnizeaza gazul si, din cind in cind, la un interval mai mare de timp, compania respectiva schimba aparatul de masura. Nu sunt implicatii legale si nu e nimic de facut. Daca nu sunteti multumit de noul contor (credeti ca nu masoara corect), puteti solicita o verificare metrologica, Daca acel contor e OK, veti plati pretul verificarii.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
latka, utilizator
Din cauza ca intrebarea mea a fost trunchiata, nu m-ati inteles. Contorul vechi a fost inlocuit in absenta noastra. In momentul inlocuirii a fost notat un index eronat, contorul neavand nicio problema. In urma transmiterii acelui index eronat a rezultat un consum facturat de cca 150mc gaz intr-un interval de cca. 2 saptamani, intr-un apartament nelocuit si neîncălzit din aprilie 2021. Atat inainte de inlocuire, cat si dupa, pana in prezent, consumul din fiecare luna a fost ZERO, firesc intr-un apartament neincalzit. Contoarele, cel vechi si cel nou inregistreaza bine, nu au probleme de metrologie. Eroarea este umana, dar compania nu vrea s-o recunoasca.
In momentul inlocuirii, am spus nu eram prezenti, nefiind anuntati in scris, dar erau alti locatari. Nu s-a apelat la un martor, desi erau disponibili. Buletinul de miscare nu este asadar SEMNAT de nimeni (proprietar sau martor)!
Intrebarea era cum putem contesta modul in care au actionat, daca nu vor sa-si recunoasca eroarea? Ce norme legale exista in acest caz? Pot ei sa sustina orice, fara a avea vreo dovada?
Este, daca vreti, ca si cum un politist ar emite un proces verbal pentru o contraventie inchipuita, fara a avea niciun martor sau o proba legala valabila. Este acel proces verbal legal?
Nu stiu daca am fost suficient de explicit, dar pot sa va dau mai multe amanunte daca este cazul.
Multumesc frumos!
Faceti o petitie la ANRE, din moment ce compania nu vrea sa raspunda si sa-si recunoasca greseala. Dar acolo sa redactati corect, fara graba si respectati toate cerintele.
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

In pericol de a sari in aer din razbunarea angajatului distrigaz KLTM KLTM Un caz de razbunare pe instalatia mea de gaze naturale a unui angajat - dealer Engie/Distrigaz. In anul 2016, am reclamat la Distrigaz Bucuresti ca un individ ... (vezi toată discuția)
Debranșare de la gaze naturale Ayana Daria Ayana Daria Am cumpărat o casă în luna August. Actele de la oficiul de cadastru le-am primit în Decembrie. in data de 3 ianuarie mi s-a luat contorul la cererea ... (vezi toată discuția)
Schimbare contoar electrica ContSters161836 ContSters161836 Buna ziua Am o intrebare. Exista vreo lege in Romania care sa ma oblige sa schimb contoarul de curent din casa atata timp cat nu s-a facut nici o cerere in ... (vezi toată discuția)