Am cumpărat o casă în luna August. Actele de la oficiul de cadastru le-am primit în Decembrie. in data de 3 ianuarie mi s-a luat contorul la cererea vechiului proprietar cu toate că nu aveam restanțe. Avea dreptul legal vechiul proprietar să ceară demontarea contorului ?
Ce ar trebui să fac să mi se pună contorul înapoi ?
Mulțumesc
Contorul de gaze este proprietatea firmei de distributie gaze si numai aceasta poate sa-l ridice pentru verificare metrologica/ inlocuire.
Luati legatura cu firma de distributie gaze. Posibil ca vechiul proprietar sa fi anuntat ca a vandut casa si trebuie sa incheiati contract de distributie gaze pe numele dvs.
Nu ar fi logic că, titularul de contract dacă i-si pierde dreptul de proprietate să poată doar să schimbe numele titularului ?
Altfel oricine are un buletin pe adresa respectiva poate sista utilitățile.
Mulțumesc
Fostul prorietar s-a dus la firma de distributie sa inchida contractul pentru a nu mai primi facturi pe numele sau.
Cum dvs. nu v-ati prezentat la firma de gaze imediat ce ati devenit noul proprietar, sa intocmiti un alt contract, s-au inchis gazele si s-a luat contoarul. Firma de distributie gaze are tot interesul sa faca un alt contract - taxe, bransamente, etc. platite de noul proprietar.
Varianta dvs, cum ca oricine poate cere sistarea contractului/ gazelor, daca pe buletin are adresa de domiciliu este eronata, numai titularul de contract poate cere reziliere contractului.