avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni - Drept de mostenire pentru un copil din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni - Drept de mostenire pentru un copil din afara casatoriei ...

Succesiuni - Drept de mostenire pentru un copil din afara casatoriei
Avem urmatoarea situatie: Au existat patru frati, doi barbati si doua femei, in prezent toti decedati. Pentru doi dintre ei, cei care au ramas in localitate de nastere, au fost emise titluri de proprietate distincte (pe fiecare titlu alte terenuri/suprafete) pentru proprietatile funcciare ale mamei (nasc. Stancu, casatorita Costea), anterior decedata si ea.
Situatia fiilor (decedati) si a descendentilor acestora:
Fiu Costea N. (decedat) - doi fii (in viata)
Fiica Costea M (decedata) - (casatorita Turcu) - doua fiice (in viata)
Fiica Costea J (decdata) - (casatorita Brait) - fara urmasi
Fiu Stancu G (decdat) - (casatorit cu BB ce avea deja doi copii).
O parte din terenurile detinute pe titlu de Sancu G au fost vandute inainte de decesul acestuia (2001), dar au mai ramas doua terenuri.
Cine are vocatie succesorala si daca nu cer prea mult, in ce cote ?
Va multumesc mult

Cel mai recent răspuns: Mathushalem , utilizator 13:30, 5 Septembrie 2022
Numele alese mai sus sunt evident, fictive !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana, vanzator decedat julia03 julia03 Am cumparat in urma cu 10 ani, 5ha de teren arabil de la un barbat si nepotul acestuia cu care am facut chitanta de mana si mi-au dat titlul de proprietate in ... (vezi toată discuția)
Bunicul, decedat in 1983, lasa mostenire 2000 mp casa si curte ... mayami mayami Bunicul, decedat in 1983, lasa mostenire 2000 mp casa si curte si 10000 mp faneata, intr-o zona necooperativizata, in jud. Dambovita. Se face succesiunea in ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii dupa decesul tatalui supravietuitor trandi trandi In anul 1990 ne-a decedat mama, am ramas 6 copii doi din casatorie anterioara a mamei si patru din casatoria cu sotul pe atunci supravietuitor, care la randul ... (vezi toată discuția)