avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana, vanzator decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana, vanzator decedat

Am cumparat in urma cu 10 ani, 5ha de teren arabil de la un barbat si nepotul acestuia cu care am facut chitanta de mana si mi-au dat titlul de proprietate in original.Acum as vrea sa fac actele dar barbatul a decedat .Urmasii barbatului-mama si fiica recunosc chitanta si spun ca eu am facut actul cu barbatul nu cu ele.Am primit de la fiica barbatului copie dupa certificatul de deces dar am nevoie si de copii dupa actele lor-mama si fiica-buletin, certificate de nastere de casatorie, dar refuza sa mi le dea spunand ca ele nu au putut face succesiunea dupa barbatul decedat pentru ca titlul de proprietate se afla la mine.Mentionez ca pe titlu se mai afla si alte suprafete de teren in afara celei cumparate de mine.Cum trebuie sa procedez sa pot face actul pentru terenul cumparat cu chitanta de mana?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:58, 10 Aprilie 2014
mergeti la mediator sau la avocat.puteti sa le dati in judecata, pentru a confectiona actul.
Pentru a putea obtine titlu de proprietate trebuie sa actionati in judecata proprietarul sau succesorii acestuia. Cum in cazul dvs proprietarul este decedat, va trebui sa chemati mostenitorii, ceea ce inseamna sa puteti face dovada calitatii de mostenitor. Sotia si fiica ar tb sa faca astfel succesiunea, prin urmare va trebui sa le puneti la dispozitie titlul de proprietate daca spuneti ca mai sunt si alte terenuri trecute in respectivul act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate bkk bkk Buna ziua,am si eu o problema ,in anul 1997 am cumparat 1 ha de pamant arabil,am facut cu propeitarul pamintului o chitanta de mana si a ramas sa perfectam ... (vezi toată discuția)
Certificat unic mostenitor zorro75 zorro75 In urma decesului tatalui meu care conform certificatului de mostenitor din 1971 , in care sora s-a renunta la masa succesoriala, ne-am trezit cu verisori mei ... (vezi toată discuția)
Taxa autentificare act de mana - vanzare-cumparere teren bibimari bibimari buna ziua, mama mea a cumparat de la cineva un teren (aproximativ acum 20 ani) pentru care au facut contract de mana. mama a decedat acum 5 ani. nu am ... (vezi toată discuția)