Am cumparat in urma cu 10 ani, 5ha de teren arabil de la un barbat si nepotul acestuia cu care am facut chitanta de mana si mi-au dat titlul de proprietate in original.Acum as vrea sa fac actele dar barbatul a decedat .Urmasii barbatului-mama si fiica recunosc chitanta si spun ca eu am facut actul cu barbatul nu cu ele.Am primit de la fiica barbatului copie dupa certificatul de deces dar am nevoie si de copii dupa actele lor-mama si fiica-buletin, certificate de nastere de casatorie, dar refuza sa mi le dea spunand ca ele nu au putut face succesiunea dupa barbatul decedat pentru ca titlul de proprietate se afla la mine.Mentionez ca pe titlu se mai afla si alte suprafete de teren in afara celei cumparate de mine.Cum trebuie sa procedez sa pot face actul pentru terenul cumparat cu chitanta de mana?
Pentru a putea obtine titlu de proprietate trebuie sa actionati in judecata proprietarul sau succesorii acestuia. Cum in cazul dvs proprietarul este decedat, va trebui sa chemati mostenitorii, ceea ce inseamna sa puteti face dovada calitatii de mostenitor. Sotia si fiica ar tb sa faca astfel succesiunea, prin urmare va trebui sa le puneti la dispozitie titlul de proprietate daca spuneti ca mai sunt si alte terenuri trecute in respectivul act.
Titlu de propietate
bkk
Buna ziua,am si eu o problema ,in anul 1997 am cumparat 1 ha de pamant arabil,am facut cu propeitarul pamintului o chitanta de mana si a ramas sa perfectam ... (vezi toată discuția)