avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Domnul Marian împreună cu mama lui Camelia și cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Domnul Marian împreună cu mama lui Camelia și cu sora ei Elena ...

Domnul Marian împreună cu mama lui Camelia și cu sora ei Elena au hotărât să cumpere o casă. Dorința lor la acel moment era ca domnul Marian să fie proprietarul însă dreptul de folosință să aparțină tuturor. Au găsit casa și au ajuns la un notar unde s-a făcut actul de vânzare cumpărare prin care domnul Marian a primit nuda proprietate iar cele două doamne câte 1/2 din uzufructul viager fiecare. Au trecut mulți ani în care au trăit împreună iar domnul Marian a făcut niște investiții în respectiva casă pentru că nu a înțeles că el nu avea un drept de folosință. La un moment dat Domnul Marian a hotărât să se căsătorească iar nora nu a fost pe placul mamei și nici al mătușii și au apărut neînțelegerile care s-au finalizat prin un proces de evacuare pe care domnul Marian l-a pierdut și a trebuit să plece. După câțiva ani doamna Camelia a decedat și în aceste condiții domnul Marian a făcut o cerere de radiere a uzufructului viager la oficiul de cadastru. Cererea domnului Marian a fost aprobată și astfel el a devenit proprietar deplin pe jumătate din imobil. Cu toate acestea doamna Elena refuză să îi permită să intre în casă.
Ce modalități de acțiune ar avea Marian ținând cont că încercările de a rezolva amiabil au eșuat și dacă s-ar putea rezolva fara o acțiune în justiție?

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager tipadana tipadana Prezint pe scurt speta: doi soti UA si UB ii vand doamnei BB(persoana cu domiciliul in alta tara) un apartament, aceasta fiind nudul proprietar, cu drept de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager stefania-andreea stefania-andreea In decembrie 2010 matusa mea mi-a facut contract de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct viager.As dori sa stiu daca ea ar putea in vreun fel sa \"atace\" ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)