avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! As vrea sa stiu si eu daca stagiul militar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! As vrea sa stiu si eu daca stagiul militar obligatoriu ...

Buna ziua! As vrea sa stiu si eu daca stagiul militar obligatoriu se ia in considerare la pensia de limita de virsta! Daca si cum se calculeaza? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:55, 9 Septembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de perioada in care ati efectuat armata, aceasta se va lua in considerare la stabilirea stagiului de cotizare cand veti solicita pensie pentru limita de varsta sau pensie de invaliditate.
O mica nelamurire mai am! Stagiul M.O. se ia in considerare ca si vechime, am inteles. Ce n-am inteles este cum se calculeaza aceasta perioada, ca si punctaj, aduce ceva bani la pensie ca sa fiu mai clar! Am facut armata in 1977 un an si cinci luni! Am 44 de ani vechime! Va multumesc pentru eventuala lamurire!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2022
nikilapa86, utilizator
Buna ziua! Mai am o nelamurire! Am inteles ca stagiul militar se ia in considerare la vechime, ce n-am inteles este cum contribuie din punct de vedere financiar la pensie? Am inteles ca intregul stagiu ar fi cam 0,8 puncte?! Multumesc!
Un an și 4 luni de armată cam atât aduce, (0.8 puncte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influentare stagiu militar punctaj pensie Iustin96 Iustin96 Buna seara! Cum influenteaza stagiul militar calculul punctajului de pensie? Cele 25 de puncte procentuale conform legii 19/2000 reprezinta rata contributiei ... (vezi toată discuția)
Despre pensii MIHALCEA  Enciu Vasile MIHALCEA Enciu Vasile Bună ziua . Vă rog să-mi răspundeți dacă stagiul militar efectuat se ia în considerare și în ce condiții , la stabilirea pensiei pentru limită de ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am facut armata in perioada 1986-1988.nu am lucrat ... Papell Papell Buna seara! Am facut armata in perioada 1986-1988.Nu am lucrat inainte de incorporare.Ma poate ajuta cu ceva la pensie aceasta perioada? Multumesc! (vezi toată discuția)