avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In anul 2018, in baza unei promisiuni bilaterale de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In anul 2018, in baza unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, ...

In anul 2018, in baza unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare, am achizitionat un apartament in care locuiesc de cca 2 ani, chiar daca nu a fost incheiat contractul de vanzare-cumparare in forma autentica din lipsa intabularii imobilului. In luna mai 2022 dezvoltatorul a intrat in insolventa si a fost intocmit tabelul preliminar al creditorilor, Creanta mea a fost admisa sub conditia suspensiva a neancheierii contractului de vanzare-cumparare in forma autentica. Mentionez ca pretul apartamentului in procent de 95% a fost deja achitat din anul 2018. Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unei evaluari se va tine cont de faptul ca apartamentul a fost construit inca din anul 2018 si ce act translativ de proprietate se poate face in cadrul procedurii de insolventa.

Alte discuții în legătură

In procedura de insolventa a unui dezvoltator imobiliar creanta ... sarm07opr sarm07opr In procedura de insolventa a unui dezvoltator imobiliar creanta mea a fost admisa sub conditie suspensiva in tabelelul preliminar ar creditorilor. Datorita ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un imobil de către promitentul cumpărător după semnarea antecontractului? Hidegtudor Hidegtudor Bună ziua! Am o nedumerire și aș aprecia dacă m-ați putea lămuri. Dacă vreau sa cumpăr um apartament de la o persoană, ma înțeleg cu el și ii dau ... (vezi toată discuția)