avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am un credit ipotecar ( prima casa) in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am un credit ipotecar ( prima casa) in valoare de ...

Buna ziua! Am un credit ipotecar ( prima casa) in valoare de 1400 lei lunar și un venit de 4000 lei lunar. Cum se va calcula pensia alimentara tinant cont că sunt titularul creditului și nu suntem căsătoriți așa că bunul nu este dobândit în timpul căsătoriei. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 12:51, 6 Septembrie 2022
1/4 din salariu, 1000 de lei asta ar fi maxim. Instanta poate stabili și sub acest prag.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
Nu se va tine cont de valoarea creditului dvs pentru a achita o pensie mai mica minorului.
Ce puteti face este sa solicitati ca pensia de întreținere sa se execute in natura și nu prin virament bancar, putând astfel sa aveți siguranță că banii sunt cheltuiți strict pentru nevoile copilului.
Dacă exista deja dosar pe rolul instantei, aveți grija sa solicitati și program de vizita.
Ar fi recomandat sa discutați cu un avocat pentru redactarea apărării astfel încât sa va explice în detaliu toate aspectele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, eu si sotia avem 2 copii impreuna ( 8 si 10 ani ) ... Valentin2024 Valentin2024 Buna seara, Eu si sotia avem 2 copii impreuna ( 8 si 10 ani ) si vrem sa divortam pentru ca nu ne mai intelegem. Eu lucrez in Olanda de aproximativ 1 an,in ... (vezi toată discuția)
Modificare pensie de intretinere din bani in natura ContSters448806 ContSters448806 Buna ziua, am divortat la notar in 2014 si in urma divortului cei doi copii au ramas la mama lor. In conventia de divort este stipulat clar ca pensia ... (vezi toată discuția)
Ce solutii legale am? lilianas29s lilianas29s De la inceputul casniciei, sotul a fost cel care s-a impus si a decis ca el se ocupa de partea financiara. Mai clar eu ramaneam cu banii de mancare/igiena din ... (vezi toată discuția)