avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rugaminte clarificare urmatoarele aspecte, in caz de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rugaminte clarificare urmatoarele aspecte, in caz de custodie ...

Rugaminte clarificare urmatoarele aspecte, in caz de custodie comuna, la notar, copil 3 ani:
1. Tatal nu isi respecta weekendurile cu copilul, are 2/ luna. Ce se poate face? Mentionez ca prin actul notarial nu se stabilesc care sunt acele weekenduri. Deci, partile decid.
2. Tatal sustine ca nu mai poate plati pensia alimentara, deoarece nu mai are bani. In ce cazuri este eliberat de acasta obligatie ( gen inchisoare)? Adica cat de grav ar trebui sa fie motivul, pentru ca mie mi se pare ca doar in aceste situatii poate sa ceara acest lucru, nu cand are datorii la anaf. Daca nu ar avea venituri, tot ar trebui sa plateasca? Daca da, cat?
3. In cazul in care tatal este declarat incapabil de munca, deci asistat social, va mai datora pensie?
4. Este tatal obligat sa spuna mamei ca are probleme de sanatate, si ca atare posibil sa nu il mai ia pe copil in weekendurile stabilite? Sau altfel spus, trebuie sa dea mamei ceva informatii cu privire starea lui de sanatate daca aceasta devine un element relevant cu privire la perioada ce trebuie petrecuta cu copilul?
In momentul de fata mama nu stia nimic de tata de peste 2 saptamani, a aflat involuntar ca acesta este internat in spital.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2022
suciu_diana, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:43, 6 Septembrie 2022
Pt pensia restanta apelati.la executor judecatoresc,pt faptul ca este stabilit un drept de vizita dar părintele nerezident nu il exercita nu exista sanctiuni..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire custodie pentru copilul a doi concubini ionutz_86 ionutz_86 Buna ziua, Doresc o lamurire, va rog, in urmatoarea speta: Concubini (ambii pana in 30 ani), au un copil de 1 an si jumatate. Copilul poarta numele ... (vezi toată discuția)
Custodie minor lilianateo lilianateo Buna ziua. Am un copil de 7 ani dintr-o relatie de 8 ani de concubinaj. Suntem despartiti (eu si tatal) de cca 1 an. Eu i-am intentat proce pt custodia ... (vezi toată discuția)
Divort, custodie, tatal copilului stabilit in strainatate Ruxsym Ruxsym Buna ziua. As avea si eu nevoie de niste informatii pentru ca nu am fost in aceasta situatie niciodata si vreau sa stiu cum trebuie procedat. Casatoriti din ... (vezi toată discuția)